Safranbolu Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı

Safranbolu Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı

Yayın: 25.08.2022 09:56
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında iki ay önce başlatılan 2. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye şantiyesinde düzenlenen törende, Belediye Başkanı Elif Köse ve Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer, sözleşmeyi imzaladı.

Törende konuşan Köse, “Personel Limited Şirketi’nde çalışan 380 işçiyi kapsayan sözleşmenin yaklaşık yüzde 79 zamla sonuçlandığını söyledi.

Sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Köse, belediyede en düşük işçi maaşının 7 bin 400 lira olduğunu kaydetti.

Tarık Düzyer ise sözleşmenin mutlu bir sonla sonuçlanmasından dolayı başta Köse olmak üzere belediye yetkililerine teşekkür etti.

İşçiler ise sözleşmeyi davul ve zurna eşliğinde eğlenerek kutladı. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Yaz Keyfi: Tarihi ve Kültürel Mirasıyla Büyüleyen Kent!

Yayın: 28.04.2024 13:57
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kenti Safranbolu’da hafta sonunda turist yoğunluğu devam ediyor. Tarihi konaklarıyla ve geleneksel mimarisiyle dikkat çeken kent, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Safranbolu, özellikle yaz aylarında yoğun bir turist akınına uğruyor. Bu yoğunluk, kentin konaklama tesislerinin doluluk oranını arttırırken; hediyelik eşya, lokum dükkanları, restoran, kafe gibi işletmelerin de yoğun bir şekilde hizmet vermesini sağlıyor.

Safranbolu, tarihi dokusuyla ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler, Safranbolu’da sıcak yaz günleri için özellikle hafta sonunda birbirinden zengin içeriğe sahip, açık hava, gastronomi, gurme tadım, yürüyüş, yoga, bisiklet gibi organizasyonlarla dolu, kültür, sanat, doğa ve müzik etkinliklerinin olmasını talep ediyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)