Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
17 Aralık, 2020 19:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu Belediyesi’nden “Kaputa Tıkla” Projesi

Sosyal sorumluluk faaliyetleriyle dikkat çeken Safranbolu Belediyesi ’’Benim İçin Kaputa İki Kere Tıkla’’ adıyla bir farkındalık projesi başlattı. Soğuk kış günlerinde kedilerin ısınmak için kaputa saklanmasından hareketle geliştirilen projede, araç sahiplerine otomobillerini kullanmadan önce “Kaputa Tıkla” mesajı veriliyor. Proje kapsamında Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Dolmuşçulara, Taksicilere, Şoförler Odasına ve araç kullanımının yoğun olduğu, Safranbolu Şehirler Arası Otobüs terminaline kedi figürlü oto ayna kokusu dağıttı. Araç kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir farkındalık projesine imza atan Safranbolu Belediyesi, kış aylarında kedilerin soğuktan korunmak için araçların kaputuna saklanmasından hareketle geliştirdikleri projede, araç sahiplerinin motoru çalıştırmadan önce kaputa vurmaları yönünde mesaj veriliyor. “Kaputa Tıkla” adı verilen farkındalık projesiyle basit bir önlemle sokak kedilerinin hayatını kurtarmanın önemine dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Elif Köse, ‘’ Her canlının yaşam hakkını korumak bizim insancıl bir vazifemizdir. Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili çeşitli projelerimiz halen yürütülüyor, kediler için kentin çeşitli yerlerine koyduğumuz mama matik ve kedi evlerimize her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Bu projemizle de araç sürücülerinin farkındalığını artırmayı amaçlıyoruz’’ dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
15 Mayıs, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Eflani’de Kuşak Güreşi Turnuvası düzenlendi

Eflani, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun 2025 yılı etkinlik takviminde yer alan ve Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Minikler İller Arası Kuşak Güreşi Turnuvası”na ev sahipliği yaptı.

Eflani Kaymakamlığı himayesinde, Eflani Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karabük Temsilciliği iş birliğinde düzenlenen turnuva, geleneksel sporların yaşatılması ve tanıtılması amacıyla gerçekleştirildi.

Turnuvaya 17 farklı ilden 100’ün üzerinde sporcu katılırken, organizasyon Eflani’nin tanıtımına da katkı sağladı.

Programa Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Eflani Kaymakamı Ömer Bulut, Kaymakam Adayı Yasin Erman, Eflani Belediye Başkan Vekili Metin Özen, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Eflani Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emrah Aydemir, Eflani İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Koç ve Mesut Aydın ile siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü, vatandaşlar ve sporcular katıldı.

Eflani ilçesinden turnuvaya katılan sporculardan Aleyna Yerlikaya, bayanlar 63 kilogram kategorisinde birinci olurken, Ahmet Ali Ünal ise erkekler 55 kilogram kategorisinde üçüncülük elde etti.

Turnuva, müsabakalar ve açılış seremonisinin ardından düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Eflani Kaymakamlığı, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere, katılım sağlayan sporcu, antrenör ve vatandaşlara; ayrıca ödül desteğinde bulunan Eflanili iş insanına teşekkür etti.

blank
blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.