Halil Kızılyer tarafından
01 Mart, 2024 10:50 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu Belediyesi’nden Tarihi Kente Dijital Rehber

Safranbolu, Türkiye’nin tarih ve kültür zenginliğini en iyi yansıtan şehirlerinden biri olarak öne çıkıyor. Osmanlı döneminden kalma tarihi evleri, dar sokakları ve geleneksel mimarisiyle ünlü olan Safranbolu, Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan proje ile artık dijital çağa uyum sağlayarak ziyaretçilerine modern bir keşif deneyimi sunacak. Dijital Rehber adı verilen kare kod uygulaması,  Türkçe, İngilizce yazılı ve sesli anlatım ile yerli ve yabancı turistlere Safranbolu’yu keşif imkânı sunacak. Safranbolu’nun tarihini keşfetmek artık daha kolay ve keyifli bir hal alacak. Şehirdeki önemli noktaları gezmek isteyen turistler Safranbolu Belediyesi tarafından oluşturulan proje ile dijital rotaları kullanabilecek. Bu rotalar genellikle tarihi evler, hanlar, camiler ve müzeler gibi turistik yerleri içerirken, aynı zamanda lezzet durakları ve alışveriş noktalarını kapsarken mor bayrak sertifikası almaya hak kazanan işletmeleri işaret edecek.  Dijital rehber uygulaması, akıllı telefonlar üzerinden kolayca erişilebilir ve turistlere adım adım rehberlik edecek şekilde Türkçe ve İngilizce dillerinde yazılı ve sesli anlatımlar içeren kare kodlar ile oluşturulacak. Safranbolu Belediyesi tarafından geliştirilen Dijital Rehber uygulaması her noktada tarih ve kültür hakkında bilgi vererek ziyaretleri daha anlamlı hale getirmeyi hedefliyor. Ayrıca, rotalara eklenen interaktif öğelerle, Safranbolu’nun geçmişine dokunma ve tarihi detayları daha yakından keşfetme fırsatı sunacak. Dijital Rehber demo uygulamasının ilk tanıtımı 4 Mart Pazartesi günü Safranbolu Tarihi Çarşı’da İmren Konak’ta saat 11.00’da yapılacak. Dijital Rehber uygulaması hakkında açıklamada bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şunları söyledi: “Safranbolu’nun dijital rehber uygulamasını, hem yerli hem de yabancı turistler için ideal bir keşif deneyimi sunmak için tasarladık. Geleneksel ile modernin buluşma noktası olan bu tarihi kent, dijital rehberiyle geçmişiyle geleceği bir araya getiriyor. Safranbolu’nun mistik atmosferini keşfetmek ve tarihle iç içe bir yolculuğa çıkmak isteyenler tarihi noktalar ve mekânlarda yer alan kare kodları akıllı telefonlarına okutarak dijital rehber uygulamasına girecek ve deneyimleyebilecek. Safranbolu’nun dijital rotaları, gezginlere tarih ve kültür dolu bir serüven vaat ediyor. Şehrin eşsiz atmosferini keşfetmek ve unutulmaz anılar biriktirmek için bu dijital rehberi mutlaka deneyin derim. Ayrıca mor bayrak sertifikası verdiğimiz işletmelerimize dijital rehber uygulamasında yer vererek hem tanıtımlarını hem de turistlerin kaliteli hizmet almalarını sağlayacağız.” blank
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 17:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BEUN’da STEM Sertifikaları takdim töreni gerçekleştirildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde düzenlenen Taramalı Elektron Mikroskop (STEM) Eğitimi’ni muvaffakiyetle tamamlayan öğrenciler, sertifikalarını Rektör Özölçer’in elinden aldı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN), Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Temiz’in koordinatörlüğünde düzenlenen ve 26-27 Aralık 2024 tarihlerinde teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen Taramalı Elektron Mikroskop (STEM) Eğitimi’nin sertifika merasimi, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in iştirakiyle Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Sertifika merasimine BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile Daima Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emel Kesim, ARTMER Müdürü Sinem Çolak, Müdür Yardımcıları ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Öğrencilere STEM Sertifikaları, düzenlenen merasimle takdim edildi.
Toplam 106 öğrencinin muvaffakiyetle tamamladığı STEM eğitimi sayesinde, iştirakçiler ileri seviye mikroskobik tahlil teknikleri hakkında hem teorik bilgi hem de uygulamalı tecrübe edinme fırsatı yakaladı. Merasimde konuşan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, bu cins eğitimlerin öğrencilerin mesleksel gelişimine büyük katkı sağladığını vurgulayarak, "Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimizin sırf akademik bilgiyle değil, birebir vakitte sektörel uygulamalarla da donatılmasını çok önemsiyoruz. STEM üzere yüksek teknoloji gerektiren alanlarda verilen bu cins eğitimler, öğrencilerimizin meslek seyahatinde kıymetli birer basamak olacaktır. Bu sebeple eğitim programını muvaffakiyetle tamamlayan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Taramalı Elektron Mikroskop (STEM) Eğitim Programı’nın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bu çalışmaların Üniversitemizde artarak devam etmesini temenni ediyorum" dedi.
STEM Sertifikaları Takdim Merasimi, sertifikaların takdiminin akabinde gerçekleştirilen hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.