Safranbolu İlçesine Bağlı Yazıköy’ün Doğal Gaz Sorunu Çözüldü

Safranbolu İlçesine Bağlı Yazıköy’ün Doğal Gaz Sorunu Çözüldü

Yayın: 18.10.2023 16:23 |Güncelleme: 27.12.2023 16:44
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu İlçesine bağlı Yazıköy’ün  doğalgaza kavuşmasında engel teşkil eden nazım imar planı sorunu  İl Genel Meclisi Olağanüstü toplantısında görüşülerek çözüldü

Safranbolu İlçesine bağlı Yazıköy’de, doğalgaz kullanımı için  İl genel Meclisi tarafından hazırlanan nazım ve imar planı Koruma Kurulu tarafından gerekli düzenlemeler yapılarak İl Genel Meclisine gönderilirken, İl Genel Meclisi de olağanüstü toplanarak yapılan düzenlemeleri komisyona havale etti. Komisyon tarafından yapılan görüşmeler sonrası karar İl Genel Meclisi üyelerinin oyuna sunuldu. Yapılan oylama sonucu nazım imar planı uygulaması kabul edildi. Bu karar sonrası Yazıköy’e  Doğalgaz gelmesindeki engel de ortadan kaldırılmış oldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, kararın hayırlı olmasında temennisinde bulunarak, yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Sözen; “Yazıköy’de doğalgaz çalışmasının yapılabilmesi ve hanelere dağıtılması ile ilgili talepler vardı. Daha sonra geçtiğimiz yıl Kasım ayında konu ivedilikle İl Genel Meclisinde değerlendirilmiş ve Kasım ayı bütçesine bu yıl kullanmak üzere Yazıköy”de imar planlarının yapılmasıyla ilgili ödeneğin tahsisi bütçemize konulmuştu. Ocak ayı itibariyle hızlı bir şekilde çalışma başlatılmış daha sonra Yazıköy’ün imar planı yapılması ile ilgili hususta ilgili firmalarla görüşülmüş ihalesi yapılmış ve belli bir noktaya gelmiştir. Sürecin hızlı yürütülmesi adına ilgili firma ile görüşülmüş, daha sonra yapılan planlar İl Genel Meclisimize gelmiş, İl Genel Meclisimiz bu konuyla ilgili kararını almış ve daha sonra da ilgili Bakanlıklara ve Genel Müdürlüklere gönderilmiş, yapılan müzakereler soncunda da geçen ay itibariyle gelmiş olduğumuz son noktada Yazıköy imar planları tamamlanmış ve onaylanmış, yalnızca köyümüzü ilgilendiren köyümüzün içinde bulunan Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğünü ilgilendiren bölümlerle ilgili konunun yeniden görüşülmesi ve Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğünün isteği ve talebi üzerine bu konunun yeniden incelenmesi istenmiştir. Aslında geçen ay Yazıköy’de doğalgaz çalışmalarının başlatılabilmesi için normal alanların tamamında almış olduğumuz meclis kararıyla bunun önünü meclisimiz açmıştı ve çalışmaların başlatılabilmesi için bir engel kalmamıştı normal alanlarla ilgili. Yalnız Bölge Koruma Kurulunu ilgilendiren hususlarda da bu kararın alınması ve bu değişikliklerin yapılmasıyla ilgili Meclisimize gönderilen teklifte ve konuda hızlı bir şekilde planı yapan firma bu konuda da eksikliklerini tamamlayıp geçen hafta itibariyle Koruma Kuruluna gönderilmiş ve Genel Müdürlü tarafından imza altına alınmıştır. Biz sürecin daha hızlı ilerlemesi adına olağanüstü bir toplantı kararı alıp ve bugün itibariyle de koruma kurulundan gelen düzenletmeleri de bir meclis kararına bağlayıp, İl Genel Meclisimizin vereceği kararla burada önümüzde hiç bir engelin kalmayacağı şekle bugün itibariyle getirmiş olacağız. Artık Yazıköy”de Doğalgaz çalışmalarının yapılabilmesi için Kargaz’ın önünde hiç bir engel kalmamıştır” dedi. (Berkay Doğan)

HABER VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Teknopark İstanbul firmaları geleceğin endüstriyel çözümleri fuarına katıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUkl (AA) – Teknopark İstanbul firmaları, geleceğin endüstriyel çözümlerini Hannover Messe 2024 Fuarı'nda sergiledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Teknopark İstanbul, çatısı altında faaliyet gösteren 4 firmayla birlikte enerji ve teknoloji odaklı girişimlerin ön plana çıktığı, bu yıl “endüstriyel dönüşüm” temasıyla gerçekleştirilen ve alanında dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Hannover Messe 2024 Fuarı'na katıldı.

Şirketin paydaşı İstanbul Ticaret Odası'nın davetlisi olarak Türkiye pavyonunda yer alan AR-GE firmaları Cloudpeer Global Teknoloji, İnasoft Yazılım Mühendislik Elektronik Otomasyon Bilişim Sistemleri, Onlab Elektrik Elektronik Bilişim Sanayi ve Ticaret ile Move On Teknoloji, geliştirdikleri çözümleri tanıtma fırsatı buldu.

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, Teknopark İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Burak Kesik ve Teknopark İstanbul ekibi de fuarda yer aldı.

Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Yasemin Özak Coşkun, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ve beraberindeki İTO Heyeti, şirketin standını ziyaret ederek firmaların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Almanya'da 22-26 Nisan'da arasında düzenlenen fuara, “yeşil bir gelecek için” çözümlerini sunmak üzere endüstride inovatif, sürdürülebilir ve dijital dönüşüme öncülük eden 4 binden fazla şirket katıldı.

Fuarın bu yıl öne çıkan endüstri trendleri yapay zeka, karbon-nötr üretim, enerji sistemleri, Endüstri 4.0 ve Üretim-X ile hidrojen ve yakıt hücreleri oldu.