Safranbolu Ramazan Akşamları Devam Ediyor

Safranbolu Ramazan Akşamları Devam Ediyor

Yayın: 11.03.2024 15:23
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanlığı’nın Ramazan ayı boyunca “Ramazan Akşamları-Kültür Sanat Söyleşileri” etkinlikleri devam ediyor. Muallimler Birliği’nde düzenlenen etkinliklerden bazıları şöyle: 15 Mart cuma günü saat 21.30’da Tecrübe ile Safranbolu’da eski yaşam (Ramazanlar ve Bayramlar) Fatma Batur’un moderatörlüğünde, konuşmacıları Osman Lüfer, Hatice Büyükkaragöz ve Ali Kavsa olacak. 16 Mart cumartesi günü saat 21.30’da İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü Uzmanı Dr. Sevgi Ağca Diker, Topkapı Sarayı kutsal emanetler ve törenleri hakkında konuşacak. 17 Mart pazar günü saat 21.30’da  Ezgilerle Safranbolu Hikayeleri İki Türlü, Çağrı ve Melek Ören Bayındırlı tarafından dile getirilecek. 22 Mart cuma günü saat 21.30’da Türk kültüründe su ve menkıbeler konusunda Yazar Hüseyin Lütfi Ersoy ve Tarihçi Mustafa Acar konuşmacı olacak.

23 Mart cumartesi günü saat 21.30’da Arkeoloji ve Sanat Dergisi Editörü Nezih Başgelen, 24 Mart pazar günü Yüksek Mimar Yazar İbrahim Canbulat ile Safranbolu Sofrası yer alacak. 29 Mart cuma günü tüm etkinliklerle aynı saatte Eski sinemalar ve tasavvuf konusunda Dr. Bedirhan Karakurluk, Dr. Musa Ak, Öğr. Gör. Serdar Sabuncu konuşmacı olacak. 6 Nisan cumartesi günü Kerim Özdemir ve Mehmet Kütükçüoğlu ile tarih, edebiyat, sinema sarmalında Safranbolu konuşulacak. 7 Nisan’da ise Tarihçi Şenol Susoy Safranbolu’nun manevi mimarları söyleşisini gerçekleştirecek.

Muallimler Birliği’nde düzenlenecek söyleşilerde, çeşitli alanlarda uzman konuşmacılar dinleyicilerle buluşuyor. Sosyal bilimlerden sanata, mimarlıktan gastronomiye uzanan geniş bir yelpazede konular ele alınıyor.

Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen bu etkinlikler, katılımcıları hem ruhen hem de zihnen besliyor. Safranbolu Belediyesi, herkesi bu sohbet akşamlarına katılmaya davet ediyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlak saldırgan hayvanlarca öldürüldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Bafra ilçesinde bir besiciye ait ahırda 12 buzağı ile 1 oğlak saldırgan hayvanlarca ısırılarak öldürülmüş, 3 buzağı da yaralanmış halde bulundu.

Dededağ Mahallesi'nde besicilik yapan Murat Boz, sabah saatlerinde ahırına gittiğinde hayvanlarının hareketsiz şekilde yerde yattıklarını gördü.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı.

Yapılan incelemede, hayvanların saldırgan hayvanlarca ısırılarak öldürüldükleri belirlendi.

Murat Boz, AA muhabirine, sabah saatlerinde yeğeniyle hayvanlarının bakımını yapmak için ahıra gittiklerini söyledi.

İçeri girdiklerinde ilk olarak oğlağın yerde yattığını gördüklerini belirten Boz, “Bir baktım, buzağılar yerde, hepsini yemişler. Durumu görür görmez yetkilere haber verdik. 12 buzağımız ve 1 oğlağımız öldü, 3 buzağı da yaralandı.” dedi.

İlçede 7 ay önce Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki ahırında 14 buzağı boğularak öldürülmüş halde bulunan Ramazan Çakmak ise bölgede çok fazla sahipsiz köpek bulunduğunu belirterek, “Ekonomimize katkımız olması için mücadele veriyoruz. Bu hayvanlar yiyecek bulamadığı zaman çoluk çocuğa da saldıracak. Bu ailenin geçimi buna bağlı. Devlet büyüklerimizin çare bulmasını istiyoruz.” ifadesini kullandı.