Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
22 Temmuz, 2024 12:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu Trafikte Sınıfta Kaldı

KARABÜK - Safranbolu'nun tarihi çarşısında her hafta sonu yaşanan trafik sorunu, yerli ve yabancı turistlerin keyifli gezi deneyimlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Çarşı girişinde oluşan uzun araç kuyrukları, turistleri dakikalarca trafikte bekletiyor ve zamanlarını boşa harcamalarına neden oluyor. Trafik yoğunluğu özellikle yaz aylarında, turizm sezonunun yaşandığı en parlak dönemlerde daha da artıyor. Bu durum, Safranbolu'nun turistik cazibesini zedeleyerek ziyaretçilerin memnuniyetsizliklerini de gündeme getiriyor. Yerli ve yabancı turistler, tarihi çarşıda dolaşırken sıkışan trafik nedeniyle stresli bir gezi deneyimi yaşıyor. Yetkililerin trafik sorununa bir çözüm bulamaması, şehirdeki turizm potansiyelini negatif yönde etkiliyor. Safranbolu'nun tarihi dokusunu korumak ve turistlerin keyifli bir gezi yapmalarını sağlamak için acil önlemler alınması gerektiği konusunda turistler ve yerel sakinler arasında ortak bir görüş birliği bulunuyor. Özellikle Cittaslow (Sakin şehir) kentlerinde araç trafiği etkisinin  en aza indirildiği ifade ediliyor. Bu konuda gerekli adımların ivedilikle atılması büyük önem taşıyor. UNESCO ve Cittaslow gibi dünyanın tanımladığı bu statüleri sürdürülebilir kılmak için kentin marka değerini korumak ve tarihi dokusuna uygun planlamalar yapılması özellikle trafiğin kente giriş noktasında rahatlatılması gerekiyor. Safranbolu'nun tarihi çarşısında yaşanan trafik sorununun çözüme kavuşturulması, şehrin turizm potansiyelini artırarak hem yerel ekonomiye katkı sağlayacak hem de ziyaretçilere daha keyifli bir deneyim sunacak. Trafik karmaşasından çıkan vatandaşlar, gezmek yerine bir mekanda oturup, bir an evvel gitmek telaşında olduklarını belirtiyor. Bu nedenle, ilgili kurumların bir an önce harekete geçerek etkili çözümler üretmeleri bekleniyor.

8 Yorum

  1. Emin yıldırım

    Tarihi çarşıya araç ile girmek kesinlikle yasaklanmalı. Araç park yerlerinden elektrikli küçük araçlarla servis yapılabilir veya yürüyerek çarşıya ulaşılabilir. Güzellik görmek isteyen insanlar biraz zahmete katlanmalı ve araç trafiğinin çarşıya zarar vermesi önlenmeli.

  2. Fatma küçüköter

    Barış mahallesinden Babasultan mahallesine köprü atmak çok mu zor sayın yetkililer.Beşbinevler köprüsünü nasıl attılarsa safranboluyada atılabilir

  3. Necati Kırımlı

    Otobüsler çarşıya sokulmamalı. Sürekli tıkanma oluyor. İtfaiye ve ambulanslar yolda kalıyor. İl dışından gelenler adeta yol ortasına park edip ayrılıyorlar.

  4. S.Ersin

    Eski çarşıda ki yol berbat biri sözde taş yol yapmış oda bozulmuş içi dışına çıkıyor arabayla geçenin

  5. Ziya

    Eski çarşının ikametçisiyle esnaf ve çalışanların vasıtalarının vasıtaları yüzünden yerli ve yabancının vasıta cekeceği yer bulunmuyor!!

Yeni yorumlara kapalı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.