Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
22 Nisan, 2025 14:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’da Aykırı Bir Sergi Açıldı

Ressam Sakin Sakarya’nın bir hayali daha gerçek oldu. Geçtiğimiz yıl öğütülmüş kahveden resimler yapan Sakarya, bu yıl da boyadığı siyah zemini silerek yeni bir çalışmaya imza attı.

Safranbolu'da Sakince Sanat Evi'nde çalışmalarını sürdüren Ressam Sakin Sakarya, dünya miras kentini ziyarete gelen herkesten ilham almaya devam ediyor. Yağlı boya, sulu boya ve kara kalem resim çalışmalarından sonra silgi ile portre ve kaligrafi yapan Ressam Sakarya, Yemeniciler Arastası'nın üst sokağında tarihi bir konağın giriş katında eserlerini sergiliyor.

Sakarya, "Tam tersi bir çalışma yapmak istedim. Silgi ile zemini silerek ışıklandırma ve tonlama vererek portre ve kaligrafi çalıştım. Aslında yaşlıları çizdim ama gençlere mesaj vermek istedim. Bir gün herkes yaşlanacak. Geçmişe dönüp, anılarıyla ayakta kalmak isteyen yaşlılık dönemi için özellikle gençlere şu anın kıymetini bilin, sağlıklı iken hedeflerinize yönelin mesajı vermek istedim. Kaligrafide: "Yaşayabilirsen, sende yaşlanacak, yalnızlaşıp anılarla yaşayacaksın" kelimeleri yer aldı. Türkiye'de daha önce silgi ile yapılan çalışmalardan bir sergi açıldı mı bilmiyorum. Örneğin ben daha önce ahşap yakma, kahve ile çalışmalarımı sergilemiştim. Bu çalışmalarda ilk 5 içerisinde olduğumu düşünüyorum. İnterneti pek kullanmadığım için açıkçası çok da emin değilim. Türkiye'de sayılı sayıda silgi ile çalışan vardır. Çünkü ters görüş yakalamak, beyni aykırı çalıştırmak biraz uğraştırıyor. Burada 16 eserde resim ve yazı çalışmam oldu. Fotoğraftan model belirlediğim kişileri portre ve detay olarak çalıştım. Çalışmalarımın turizm haftasında sergide yer alması beni çok mutlu etti." ifadelerinde bulundu.

Safranbolu’nun sanatsal zenginliklerine katkıda bulunan Sakarya’nın yeni hedefinde ise, yerel halkı ve ziyaretçileri bir araya getirecek bir sanat hareketi planlamak ve sanat evinin sokağını eserlerle donatmak bulunuyor. Gelecekte Safranbolu’yu sanatın ve estetiğin merkezi haline getirmek için herkesin desteğiyle sanat sokağı projesini gerçekleştirmeyi umut ediyor.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 08:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Odun yüklü kamyon seyir halindeyken alev aldı

Karabük’ün Yenice ilçesinde seyir halindeyken alev alan odun yüklü kamyonda çıkan yangın itfaiye takımlarınca büyümeden söndürüldü.
Olay, Yenice-Zonguldak kara yolu Ibrıcak Köyü mevkiinde meydana geldi. Yılmaz T. yönetimindeki 37 ACG 534 plakalı odun yüklü kamyon seyir halindeyken şimdi bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Şoför aracını yolun kenarına park edip durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. Kısa müddette olay yerine sevk edilen Yenice Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımları yangını kısa müddette söndürerek faciayı engelledi.
Maddi hasarın oluştuğu araçtaki yangının çıkışı ile ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.