Safranbolu’da “Bağ Bozumu”

Safranbolu’da “Bağ Bozumu”

Yayın: 15.09.2019 22:46
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yetiştirilen “Çavuş üzümü” bağ bozumu yapıldı.

İlçeye bağlı Yukarıçiftlik köyünde Recep Kartal’a ait bahçede gerçekleşen bağ bozumunda konuşan Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, üzül rekoltesinde bir düşüş yaşandığını söyledi.

İlerleyen yıllarda rekoltenin yükselmesini umduklarını ifade eden Ürkmezer, çiftçilerin bazı zorluklara rağmen Çavuş üzümünü yaşatmaya çalıştığını belirtti.

Devletin çiftçiler için çeşitli destekler sunduğunu aktaran Ürkmezer, “Bağcılığımızı sürdüren, büyük emek harcayan üreticilerimize teşekkür ediyorum. Üzümlerimiz Safranbolu’nun değerlerinden birisi, bu değerlerimizi geleceğe aktarmak zorundayız. Üzüm kültürü ilçemize ata mirasıdır. İlçemizde neredeyse her evin bahçesinde bir iki bağ görmek mümkündür” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Gökcan Şahin partisinden istifa etti

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Gökcan Şahin, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri partiden istifa etti.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı'nda, Trabzonlu aday Koray Aydın'ı desteklediklerini ancak kurultayda yaşananların kendilerini büyük hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

Kurultayda Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın da oy kullanamadığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

“Genel başkanlık görevine seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'na başarılar dilerken kendisinin bu skandalı açıklığa kavuşturmasını, hesabını sormasını ve kamuoyuna da açıklamasını bekliyoruz. Seçilmiş bir delegenin oy kullanma hakkını gasbedenlerden hesabını sormak ve bunu da kamuoyuna açıklamak İYİ Parti'nin namus borcudur. İYİ Parti Yomra İlçe Başkanlığı olarak tüm yönetim kurulu üyelerimiz, 25 mahalle başkanımız, 2'si Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan 9 ilçe Belediye Meclis üyemiz ile birlikte tüm Yomra teşkilatları olarak İYİ Parti'den istifa ediyoruz. Yomra, Trabzon ve Türkiye kamuoyunun bilgilerinize sunuyoruz.”