Reklam
Reklam
Yeliz Karaoğlu Avatarı
Yeliz Karaoğlu tarafından
12 Temmuz, 2024 13:23 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da iki yeni park hizmete açılacak

İki Yeni Park Alanı Safranbolu Halkının Hizmetine Sunulacak

Safranbolu Belediyesi, halkın yararına yönelik önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Belediye, Safranbolu’nun iki önemli noktası olan Emek Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Parkı ve Atatürk Mahallesi 100. Yıl Parkı’nda bulunan müstecirlerin sürelerinin bitmesi ile birlikte bu alanları Safranbolu halkının hizmetine yeni sezonda sunmayı planlıyor.

Emek Mahallesi’nde yer alan Mehmet Akif Ersoy Parkı, uzun yıllardır bölge halkının nefes aldığı, çocukların oyun oynadığı ve ailelerin keyifli vakit geçirdiği bir alan olarak biliniyor. Burada yer alan işletmelerin kiralama sürelerinin sone ermesi ile birlikte belediye yetkilileri harekete geçti. Müstecirlerin parkı boşaltmasının ardından, bu alan tamamen halkın kullanımına açılacak. Parkta yapılacak düzenlemelerle birlikte, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, spor alanları ve dinlenme noktaları gibi halkın ihtiyaçlarına yönelik birçok yeni yapı ve alan oluşturulacak. Atatürk Mahallesi’nde yer alan 100. Yıl Parkı da benzer bir dönüşüme sahne olacak. Park, şehrin en yoğun kullanılan yeşil alanlarından biri olmasına rağmen, işletmelerin faaliyetleri nedeniyle halkın kullanımına tam anlamıyla hizmet veremiyordu. Belediye, müstecirlerin parkı boşaltmasıyla birlikte, bu alanı daha modern ve kullanışlı hale getirmek için kapsamlı bir yenileme çalışması başlatacak.

Safranbolu Belediye Başkanı  Elif Köse, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, halkın bu alanlardan en verimli şekilde yararlanabilmesi için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirtti. “Bu iki önemli parkın yeniden düzenlenmesi, halkımızın daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürmesine katkı sağlayacak. Amacımız, Safranbolu’da yaşayan her bireyin rahatça vakit geçirebileceği, çocuklarımızın güvenle oynayabileceği ve herkesin spor yapabileceği alanlar oluşturmaktır. Bu projeler tamamlandığında, Safranbolu halkının hizmetine sunacağımız yeni parklarımızla gurur duyacağız. Aynı zamanda proje ekiplerimizin çalışmaları ile her iki alanda halkımızın odak noktasında olduğu farklı hizmetler de sunmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni sezonda her iki park alanında yapılacak projeler doğrultusunda, Safranbolu Belediyesi’nin halka açık alanları daha kullanışlı ve erişilebilir hale getirme konusundaki kararlılığı sürecek. Parkların daha modern ve işlevsel hale gelmesiyle sonuçlanacak çalışmalar ile Safranbolu halkı hem doğayla iç içe vakit geçirebilecek hem de sosyal ve sportif aktiviteler için daha fazla alana sahip olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin