Reklam
Reklam
Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
12 Kasım, 2023 16:33 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Boş Bahçeler Alemcilerin Mekanı Oldu

Barış Mahallesi, Eralp Sokağı sakinlerinin, yol kenarındaki boş bahçeyi mekân edinen alkolikler sebebiyle hayatlarının zindana dönüştürüldüğü iddia edildi. Bu boş bahçeyi mekân edinen başıboş kişiler, sokak sakinlerinin tek başlarına evden çıkamamasına ve yoldan geçerken korkmalarına sebep oluyor.

Geçtiğimiz yıl sokağın girişinde bulunan boş bahçenin duvarının yıkılması ile sokak sakinleri; bu bahçenin alkol ve benzeri ihtiyaçlar için özellikle birkaç yaşlı ve genç bağımlı tarafından gece gündüz hiç çekinmeden kullanıldığını söyledi.

Mahalle Sakinleri Yoldan Geçmeye Korkuyor

Eralp Sokağı’nda yaşayan bir grup sakin, sokağın yıkılan duvarı ile bitişik Misakı Milli İlköğretim Okulu’nun bu yıl tadilatı yapılan okul binası sebebiyle sokağın iyice sessiz, ıssız ve terk edilmiş bir görüntüye büründüğünü, bağımlıların da böylece rahat tavırlar sergileyebildiklerini vurguladı.

Yıkık bir duvardan giriş yaparak bahçeyi kendilerine özel bir yaşam alanı haline getirdikleri iddia edildi. Ancak bu kişiler içerisinde oldukça yaşlı ve bir o kadar da genç kişilerin artık güpegündüz alkol ya da başka zararlı maddeler aldıkları belirtildi. Bu kötü alışkanlıklar için bahçeyi mekân olarak kullandıklarını, mahalle sakinlerinin sokağa çıkmaya korkar hale geldikleri vurgulandı. Evlerinden çıkmaya korktuklarını kaydeden Eralp Sokak sakinleri, bahse konu yerin hemen yanında bulunan ilkokul öğrencilerine de tehlike saçması nedeniyle endişelerini dile getirdiler.

Mahalle sakinleri, okul şu anda tadilat görüyor ama öğrenciler geldiğinde olumsuz etkilensin istemiyoruz diyerek feryat etti. Konuyla ilgili olarak; “Safranbolu, kültür ve turizm açısından oldukça önemli bir kent. Ancak Eralp Sokağımızdaki bu durum, kentin imajını zedelemekte ve kültürel dokusuna uygun değil. Dar ve tarihi sokaklarının güzelliğiyle ünlü olan Safranbolu’ya yakışmadığı gibi bu konuda şikayetçi olduğumuzu duyurmak istiyoruz. Boş bahçenin duvarından içeriye gire gire duvar yıkıldı ve bizlerinde hayatı zindana çevrildi. Ne yapsak gitmediler. Artık başıboş kişilerin varlığından bizler korkar olduk. Bu okulun bitişiğinde bir bahçe, yarın bir gün okul açılacak ve öğrenciler bu kişileri görecek, çok kötü örnek oluyorlar. Çocuklarımızı tek başına dışarıya çıkaramaz olduk. Bir çaresine bakılması gerekiyor. Bu insanlar hem mahalleye hem de kentin imajına rahatsızlık veriyor.” dediler.

Mahallede yaşayan birçok kişi, buranın alkol alınan ve kötü alışkanlıkların sergilendiği bir mekân haline geldiğini dile getirerek, artık kendileri için değil bitişiğindeki okul öğrencilerini düşünmeye başladıklarını belirttiler. Hemen bitişiğinde bulunan ilkokula ait öğrencilerin, bu bahçedekileri görmesi çok kötü bir durum çok endişe verici diye serzenişte bulundular.

Mahalle sakinleri, konuya ilişkin yetkililerin dikkatini çekmek amacıyla birçok kez şikâyette bulunmuş olsalar da kısa süreli bir önlem alınmasını istemediklerini bildirdi. Eralp Sokak’ta yaşanan bu durumun şehrin imajına zarar verdiği ifade edilerek, yetkililerden bu konuya duyarlılık göstermelerini ve daha kalıcı çözümler beklediklerini vurguladılar. Sokak sakinleri, artık endişe ve korku ile uyanmak istemediklerini dile getirdi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin