Safranbolu’da saat 9’u 5 geçe hayat durdu

Safranbolu’da saat 9’u 5 geçe hayat durdu

Yayın: 10.11.2023 13:30 |Güncelleme: 27.12.2023 16:39
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediye Başkanlığı, çok sayıda ilçe protokolü ve vatandaşlar 10 Kasım Atatürk’ü Anma programında Misakı Milli Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi.

Programda Atatürk’ün sonsuz ebediyete intikalinin 85. yılında Atatürk Anıtına çelenkler konuldu. Saat 9’u 5 geçe Safranbolu’da hayat durdu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir fikir olduğunu ve ölümü ile sonsuzluk olduğu vurgulandı. Anma günü, Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde devam etti. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 10 Kasım Atatürk’ü anma gününü tek bir güne sığdıramayız, diyerek şu mesajı yayınladı. Başkan Köse:  ‘Bazen tek bir isim yeter. Kimilerine umut olur, kimilerine önder, kimilerine cesaret, kimilerine güç olur. En karanlık gecenin ortasında şafak olur bir isim. Çığlığına yardım, kimsesizliğine ana baba olur. Yüzbinlerce insana ışık olur, vatan toprağında filizlenen bir çiçek olur. Tek bir isim. Sadece tek bir isim. O isim onlarca sıfatın tanımı olur. Dahi, lider, vatan, millet, özgürlük, bilim, eşitlik, gelecek, sevgi, ata. Köklerinden sökülmeye çalışan bir milletin her şeyi oldu o isim. Mustafa Kemal iken Atatürk oldu. Askerken Başöğretmen, yetimken bir millete baba oldu.
Türkiye Cumhuriyeti onunla doğdu, onun ışığında büyümeye devam ediyor. Bu dünyadan bir Mustafa Kemal geçti derlerse yalan söylemiş olurlar.  Gördükleri sadece 9’u 5 geçe solan naçiz bir bedendi. Mustafa Kemal Atatürk bir fikirdi ve ölümü ile sonsuzluk oldu. Her yıl 10 Kasım’da aynı saatte onu saygı, sevgi ve minnetle anıyor ve arıyoruz.”
ifadeleri yer aldı. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bafra’da polis Trafik Haftası’nda çeşitli etkinliklerle vatandaşları bilgilendirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri tarafından Trafik Haftası kapsamında eğitim, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediliyor.

Ekipler, bu kapsamda 8 ilkokulda yaklaşık 875 öğrenciye Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında eğitim semineri verdi.

Ayrıca “Hayatla Yarışılmaz” kampanya temasına ait afiş ve pankartlar da yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu alanlardaki billboardlara asıldı.

Öğrenci servisi denetimlerine hafta boyunca ağırlık veren trafik ekipleri, bilgilendirme faaliyetleri yaparak broşür dağıttı.

Ticari yolcu taşımacılığı yapılan dolmuş, taksi ve benzeri araçlardaki sürücü ve yolculara yönelik bilgilendirme çalışması yapan ekipler, emniyet kemerinin önemini anlatan broşür verdi.

İlçe otogarından kalkan otobüslerde bulunan yolculara da emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme yapılıp, emniyet kemerinin takılması sağlanarak yolculuk boyunca takılı kalması yönünde uyarıda bulunuldu.

Trafik bilgilendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.