Safranbolu’da Zabıta Ekipleri Denetimleri Arttırdı

Safranbolu’da Zabıta Ekipleri Denetimleri Arttırdı

Yayın: 26.10.2020 19:12
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonlarını denetledi. İş yerlerinde korona virüs tedbirlerine uyulup uyulmadığını, gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığını denetleyen zabıta ekipler, virüse karşı uygulanan önlemlere uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Pandemi sürecinde alınan kararlar doğrultusunda, işletmelerin randevu sistemiyle 09.00-21.00 saatleri arasında faaliyet göstermeye başladıkları, çalışanların ve müşterilerin mutlaka maske kullanmaları gerektiğini belirten zabıta ekipleri ayrıca; havlu, önlük gibi malzemelerin tek kullanımlık olması gerektiğini de tekrar hatırlattı. Alınan tedbirler kapsamında berberlerde jilet, ustura ile sakal tıraşı hizmeti geçici bir süre verilmeyeceği kararına uyulması konusunda ikazlarda bulunuldu. Bayan kuaförleri ve güzellik merkezlerinde de, cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici bir süre kaldırıldığı için bu kurallara uyulması konusunda denetimler sıklaştırıldı.

Pazarlarda, Fırınlarda, Berber ve Kuaförlerde, zabıta ekiplerinin denetimi arttırdıklarını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Belediyenin tüm birimleri ile pandemi sürecini en doğru şekilde atlatmak için çalıştıklarını, işletmelerin de Karabük İl Hıfzıssıhha Kurul kararlarına uymalarının önemine vurgu yaptı. Başkan Köse, ‘’ Esnaflarımızın zor günler geçirdiklerini biliyoruz, Belediye olarak imkanlarımız dahilinde onlara destek olmaya çalışıyoruz; bu denetimler onların ve vatandaşlarımızın sağlığını korumaya yöneliktir. Bu salgını Safranbolu’da yaşayan halkımızın işbirliği ve duyarlılığı ile atlatacağız’’ dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin geçen yıl net karı 4,5 milyar lira oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan 699 megavat kapasiteli 53 enerji santraline sahip Akfen Yenilenebilir Enerji'nin 2023'teki net karı 4,5 milyar liraya ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamada, geçen yıl tüm çevresel taahhütlerin yerine getirildiği ve 126,4 milyon liralık karbon emisyon sertifika geliri elde edildiği ifade edildi.

Şirketin net karının geçen yıl 4,5 milyar liraya ulaştığına işaret edilen açıklamada, toplam varlıkların 34,6 milyar lira, özkaynakların ise 20,4 milyar liraya ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, “2023 yılı, Akfen Yenilenebilir Enerji için dönüm noktası oldu. Karlılık, sürdürülebilir büyüme ve çevresel taahhütlerimizi yerine getirme konusunda gösterdiğimiz çabalar, sektördeki lider konumumuzu pekiştirdi. Geleceğe yönelik hedeflerimiz, yenilenebilir enerji kapasitemizi daha da arttırarak Türkiye'nin sürdürülebilir enerji hedeflerine katkıda bulunmak ve global enerji geçişine öncülük etmektir.” değerlendirmesinde bulundu.