KARABÜK – Safranbolu’nun tanınmış kağıt rölyef
sanatçıları, Sinop’ta düzenlenecek olan sergide eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.
Sebahattin Ali Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan “Kağıt Rölyef Sergisi,” 9-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergide, Belgin Pergel, Gülnur Özdemir, Saime İpek Ceylani, Selma Yılmaz ve Latif İpek gibi usta sanatçıların eserleri yer alıyor. Sinop’ta sanatseverleri bekleyen bu sergi, kağıt rölyef sanatının inceliklerini ve sanatçıların ustalığını gözler önüne serecek.
Kağıt rölyef sanatının zarif detaylarını ve sanatçıların derin hayal gücünü keşfetmek isteyenler için bu sergi kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Sergide, Safranbolu’nun simgesi olan safran çiçeğini konu alan kağıt rölyef çalışmaları da büyük ilgi görüyor.
Kendi imkanları ve çabaları ile sergi açıyorlar
Türkiye’nin pek çok kentinde “Rölyef’in Starları” olarak sergi açan sanatçılar, kendi imkanları ve azimleriyle sergilerini açmaya devam ediyorlar. Kağıt rölyef sanatına gönül vermiş bu sanatçıların isteği, yurt dışında bir sergi düzenlemek. Böylece, uluslararası sahnede de eserlerini tanıtarak, sanatlarını dünyaya duyurmayı amaçlıyorlar.



