SAFRANBOLU”NUN EVERESTİ

SAFRANBOLU”NUN EVERESTİ

Yayın: 08.05.2023 11:53 |Güncelleme: 21.09.2023 14:50
Paylaş:
A+ A-

UNESCO Dünya miras kenti Safranbolu, senelerdir hiçbir değişiklik yapamadan, mevcut durumunu muhafaza ediyor. Biliyoruz ki sadece mevcudu korumak, geriye gitmek demektir. İncekaya su kemerinin bulunduğu yere cam seyir terası yaparak, büyük bir iş yapıldı zannedilerek zaman kaybedildi bence.Şimdilerdeyse hemen her yerde cam seyir teraslarından geçilmiyor ! Pabuç çoktan dama atıldı.

Gelenler açısından ; küçük bir kasaba olarak, dünya  ölçeğinde turizm kenti olmanın gerekleri, bu günkü halihazırdaki durumunun çok ötelerine geçilmesini gerekli kılıyor. Korunmuş bu eski kasabayı ne şekilde dünya insanlarına gösterebiliyoruz ? Sunumumuz nasıl ?

Sunumun önemi mevzubahis olduğunda, akla ilk yemekler gelir. Bir yemeğin nefaseti ne kadar güzel olursa olsun, ilk anda gözümüze hitap etmez, gözümüzü doyurmazsa, büyük bir eksiklik vardır ve  değerlendirmede büyük ihtimalle elenmesi kaçınılmaz sonuçtur.

O halde sevgili Safranbolumuzu nasıl bir sunumla ortaya koyacağız. Değişik perspektiflerden çekilmiş fotolarla mı, artık modası çoktan geçen cam terasla mı ? Bunların yetersizliği ayan beyan ortadadır. Safranbolu öyle birşey yapmalıdır ki,  yapılan ile  bayrağını zirveye saplamalı. Bir kere yapmalı ama yaptığı ile tabiri yerindeyse  sonsuzluğu yakalamalı.

Böyle bir atılım ne olabilir ?  Elbette ki teleferik. Incekaya su kemerinin bulunduğu yerden başlayıp,  hıdırlık tepesinde son bulan bir teleferik güzergahı  ile hem kanyon manzarasını, hem tarihi Safranboluyu tepeden kuş bakışı izleme imkanını ziyaretçilerine sunarak söz konusu zirveye bayrağı dikmek mümkündür. Karabük’te Kardemir varsa,  Safranbolu’da da teleferik olmalıdır. Safranbolu’nun teleferiği Kardemirin boynunun borcudur. Karabükün mühendisleri iş başına. TRT belgeseldeki programlarda olmazı olduran nice mühendislerin eserleri sergileniyor. Bu programlarda,  mühendislik harikası pek çok yapıyı seyredebiliyoruz. Türkiye mühendislerinin yeterliliklerini savunma sanayinde ispatlamış oldu. Yeter ki karar mercileri harekete geçsin !

Önümüzdeki genel seçimlerde bizlerden  oy bekleyen adaylarımızın Karabük ve Safranbu için kayda değer bir projesini göremedik. Yani proje yok oy var, öyle mi ?  YANİ ekmek yok ama köfte var, YANİ üç kuruşa beş köfte bile değil, bizlerden sıfır kuruşa beş köfte talep ediliyor öyle mi ? Türkiye mühendislikde yeterliliğini savunma sanayinde ispatladı. Yeter ki karar mercileri harekete geçsin !

Sevgilerimle,

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.