Safranbolu, geleneksel lezzetlerini yenilikçi bir tatlı ile taçlandırdı.
Gülevi İşletmesinin Sahibi Yüksek Mimar İbrahim Canbulat’ın özgün reçetesiyle hazırlanan “Yanık Safran” tatlısı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Safranbolu Safranı ile yapılan bu özel tatlı, hem yerel hem de uluslararası gastronomi dünyasında büyük ilgi görüyor.
İbrahim Canbulat, Safranbolu Safranı ile hazırlanan 60 çeşit lezzete sahip menülerinin olduğunu belirterek, “Özellikle büyük gruplar sadece ‘Yanık Safran’ tatlısını deneyimlemek için rezervasyon yapıyor. Bu lezzeti konuklarımıza sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Canbulat, tatlılarının yanı sıra Osmanlı saray mutfağından gelen geleneksel tatları da ön plana çıkardıklarını ifade etti. “Yenice’de yapılan Reşidiye helvası, zerde, Şeker börek, Safranlı elmasiye, Safranlı dondurma ve Yanık Safran gibi altı özel safranlı tatlımızı tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Bahçemizde kurduğumuz mobil ocakta, geleneksel tarifleri yaşatmak amacıyla Safranlı ve Bademli Reşidiye Helvasını birlikte pişiriyoruz” şeklinde konuştu.
Ramazan Ayı’nda Sağlıklı Tercih: Safranlı Lezzetler
Ramazan ayında sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi olacağına vurgu yapan Gülevi Şefi Fatih Kocabaş ise, “Safranbolu Safranı ile yapılan yemekler, dünyanın en pahalı baharatı ile hazırlanıyor. Ancak grup sayısı düşünüldüğünde hem ekonomik hem de sağlık açısından oldukça yararlı menülerimiz oluşuyor. Yanık Safran, hafif yapısıyla ve enerji verici özelliği sayesinde Ramazan ayında tercih edilebilir bir tatlıdır. 12 kişilik hazırlanan ‘Yanık Safran’ için 2 gram safran kullanıyoruz. Böylece Safranbolu’nun tatlı kültürüne yeni bir dokunuş yapmış olduk” dedi.
Safranbolu'nun zengin tatlı kültürünü modern bir dokunuşla birleştiren “Yanık Safran”, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu eşsiz tatlı, şifa kaynağı safranın lezzetini ve kalitesini bir araya getirerek, Safranbolu’yu gastronomi turizminin parlayan yıldızı yapma yolunda önemli bir adım atıyor.