20-21 Nisan tarihleri arasında Antalya'da yapılan Robotex Türkiye finallerinde Safranbolu Ahi Evran MTAL Safrantech takımı ve takım liderleri Ahi Evran MTAL Bilişim Teknolojileri öğretmeni Cumhur Torun "Sağlık Bilim Teknolojileri" kategorisinde görüntü işleme ve yapay zeka destekli işitme engellilerin sorunlarını çözecek projeleri ile Türkiye 2'incisi oldu.
Antalya’da yapılan Türkiye finalinde ikinci olan Safranbolu Ahi Evran MTAL Safrantech takımı İtalya'nın Roma Şehrin'de Kasım ayında düzenlenecek Fibonacci Robotik Dünya Finallerine katılmaya hak kazandı.
Karabük İl Milli Eğitim müdürü Nevzak Akbaş elde ettikleri başarılarından ötürü Safrantech takımını ve takım liderleri Ahi Evran MTAL Bilişim Teknolojileri öğretmeni Cumhur Torun'u tebrik etti.
Kuzeyin Dijital Yıldızları: Orta Karadeniz’in iş ve veri analistleri yetişiyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve bir firma iş birliğiyle hayata geçirilen Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı, bayanların dijital iş gücüne iştirakini artırmayı hedefleyen örnek bir eğitim modeli olarak uygulanıyor.
Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat vilayetlerinden üniversite son sınıf öğrencisi ve mezun 50 bayan, "İş ve Data Analisti" olarak yetiştiriliyor. İştirakçiler, IIBA (International Institute of Business Analysis) standartlarına uygun formda Milletlerarası İş Metodolojisi, Data Tahlili, Bilginin Görselleştirilmesi ve bu alandaki aktüel teknolojik araçların kullanımı üzere mevzularda kapsamlı bir eğitimden geçiyor; Müşteri Alakaları İdaresi, Mentilik, Algoritma Eğitimleri üzere kavramsal ve gelişimsel eğitimlerin yanı sıra bilgi görselleştirme alanında kullanılan Power BI, SQL üzere teknik donanımlarını geliştirebilecekleri eğitimlerle de destekleniyor.
Oryantasyon programıyla 9 Nisan’da başlayan eğitim süreci, Haziran sonunda tamamlanacak. Eğitimler hem çevrim içi hem de yüz yüze formatlarda sürdürülüyor. Programın değerli adımlarından biri olan Samsun’daki Vizyon Atölyesi, 18 Nisan’da gerçekleşti. Atölye çalışmasında Liderlik, Öz Şuur, Öz Kontrol ve Vizyon Oluşturma başlıklarında iştirakçilerin bilgi ve hünerleri geliştirildi.
İş dünyasının önde gelen isimleriyle buluşma, birebir mentörlük ve işletmelerle proje geliştirme fırsatlarıyla zenginleştirilen program, dijital alanda meslek hedefleyen bayanlar için kıymetli bir adım oluyor. Eğitimleri muvaffakiyetle tamamlayıp mezun olan iştirakçiler, bilişimden sıhhate, eğitimden imalat sanayine kadar birçok bölümde nitelikli istihdam için hazır hale gelecek.
Kuzeyin Dijital Yıldızları, yalnızca bayanların ferdî meslek gelişimini değil, birebir vakitte bölgesel kalkınmaya bayan eliyle taraf verme maksadını de güçlendiriyor.