Reklam
Reklam
Okan Şimşek Avatarı
Okan Şimşek tarafından
12 Mart, 2025 16:17 tarihinde yayınlandı
0

Şahin: “Algı Siyaseti Gerçekleri Değiştirmez”

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Adliye Binası yapımı ile ilgili sürecin işlediğini belirterek, vatandaşlara daha iyi şartlarda yargı hizmeti sunulmasını sağlayacak olan Karabük Adliye Binası’nın, sanki hayata geçirilmeyecekmiş gibi bir algıyla kamuoyuna yanıltıcı bir şekilde aktarılmasının büyük bir talihsizlik olduğunu söyledi.

Konunun detaylarının bilinmesine rağmen farklı bir algı oluşturulmasının Karabük’e ve hemşehrilerimize yapılan bir haksızlık olduğunu vurgulayan Şahin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Karabük Adliye Hizmet Binası, Adalet Bakanlığı’nın 2025 yılı Yatırım Programı’na inşaat karakteristiği olarak dahil edilmiştir. Şu anda proje aşamasında olan bu önemli yatırım için süreç planlandığı şekilde ilerliyor ve ihale öncesinde gerekli ödenek aktarımı sağlanacaktır.”
“PROJE İHALESİ TAMAMLANDI, İNŞAAT AĞUSTOS 2025’TE BAŞLAYACAK”
Proje ihalesinin tamamlandığını ve uygulama projelerinin hazırlanmaya başladığını belirten Şahin, şu bilgileri paylaştı:
“Karabük Adliye Binası’nın proje ihalesi gerçekleştirilmiş olup, uygulama projeleri hazırlık aşamasındadır. Haziran 2025’te tamamlanması planlanan projenin ardından, Ağustos ayında inşaat ihalesinin yapılması öngörülmektedir.”
“1.000 TL’LİK İZ BEDELİ, YATIRIMIN RESMÎ KAYDA ALINDIĞININ GÖSTERGESİDİR”
Adliye binasının şu an proje aşamasında olması nedeniyle 2025 yılı yatırım programında 1.000 TL’lik iz bedeli ayrıldığını, bunun da yatırımın resmî olarak kabul edildiğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Şahin, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:
“İnşaat ihalesi öncesinde proje için yeterli ödenek aktarımı sağlanacaktır. Bu konuyla ilgili tüm yazışmalar tamamlanmış olup süreç, planlanan takvim doğrultusunda ilerlemektedir. Karabük’te vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda yargı hizmeti sunulmasını sağlayacak olan Karabük Adliye Binamızın, sanki hayata geçirilmeyecekmiş gibi bir algıyla kamuoyuna yanıltıcı bir şekilde aktarılması büyük bir talihsizliktir. Konunun detaylarının bilinmesine rağmen farklı bir algı oluşturulmaya çalışılması, Karabük’e ve hemşehrilerimize yapılan bir haksızlıktır. Karabük Adalet Sarayı, belirlenen takvim doğrultusunda hayata geçirilecek ve şehrimizin modern yargı hizmetlerine kavuşması sağlanacaktır. 2025 yılı bitmeden ihalesi yapılıp çalışmalar başlayınca, bunu söyleyenler mahcup olmayacak mı? Kuru muhalefet anlayışı bize bir şey kazandırmaz. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara karşı, gerçekleri Karabük halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin