blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
25 Nisan, 2024 13:56 tarihinde yayınlandı

Sahipsiz köpeklerin saldırısıyla yaralanan lise öğrencisi yaşadığı korkuyu unutamıyor

Aksaray'da sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan lise öğrencisi ile ailesi, sahipsiz hayvanlar sorununun çözülmesini istiyor.

Şifahane Mahallesi'nde bir kadın kuaföründe stajyer öğrenci olarak çalışan meslek lisesi 10. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Zeynep Yıldız, su almak için gittiği marketten dönerken 5 sahipsiz köpeğin kendisine doğru koştuğunu gördü. Köpeklerden birinin bacağından ısırması sonucu yaralanan Yıldız, kaldırıldığı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki 15 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi.

Bedensel ve ruhsal olarak derin bir yara açıldı

Anne İlknur Yıldız, AA muhabirine, kızının ambulansta kendisini aramasıyla olaydan haberdar olduğunu söyledi. Zeynep'in yarasını gördüğünde korkularının arttığını aktaran Yıldız, şöyle konuştu: "Kızım sadece ilaç aldı ve serumla beslendi. Doktorlar ilk 6 ayın riskli olduğunu belirtti. İç yaranın kapanmasını bekliyorlar. Yara hala iyileşmedi. Kızım sürekli gözetim altında. Hepimiz hayvanları seviyoruz ancak onlar benim yavrumu canından ediyorlardı. Sahipsiz köpeklerin toplanması gerekiyorsa toplansın. Sahipsiz köpekler, yavrumda bedensel ve ruhsal derin bir yara açtı. Olaydan sonra çocuğumu bu şekilde göremeyebilirdim. Biliyoruz ve görüyoruz, sahipsiz köpekler çocukları öldürebiliyor."

Sahipsiz köpeklerin toplanmasını istiyor

Yarası için iki günde bir hastaneye giden Zeynep Yıldız, köpeklerin kendisine doğru koştuğunu fark edince paniklediğini ve koşmaya başladığını anlattı. Köpeklerden kaçamadığını ve birinin bacağını ısırması sonucu yaralandığını anlatan Yıldız, "Kendimi kavşaktaki süs bitkilerinin altına zor attım. Az kalsın arabalar bana çarpıyordu. Köpekler de araçlardan korkup kaçtı. Köpeğin ısırmasıyla sinir dokularım kopmuş, bacağım çok acımıştı." dedi. Yıldız, bacağının hala ağrıdığını belirterek, "Köpeklerin saldırdığı anı bir türlü unutamıyorum. Bacağımdaki enfeksiyon hala geçmedi, kısıtlı şekilde yürüyebiliyorum. Artık o sokakta tek başına yürüyemem, çok korkuyorum. Sahipsiz köpeklerin toplanmasını istiyoruz. Sahipsiz köpeklerin saldırısı benim başıma geldi ancak başkasının da başına gelsin istemiyorum. Bir an önce çözüm bulunmasını istiyorum." diye konuştu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 10:24 tarihinde yayınlandı

Havai hatla kurtarma yaptılar

Düzce İtfaiye Müdürlüğü, afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında Develi Besni Köyü Uğur Suyu üzerinde kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Suyun ortasında mahsur kalan kazazedenin havai sınır sistemiyle tahliye edildiği tatbikat, gözlemci öğrencilerin de iştirakiyle başarıyla tamamlandı.
Düzce İtfaiye Müdürlüğü tarafından Develi Besni Köyü Uğur Suyu üzerinde düzenlenen kurtarma tatbikatı muvaffakiyetle tamamlandı. Tatbikatta, derede mahsur kalan bir kazazedenin havai çizgi sistemi kullanılarak inançlı alana taşınması senaryosu uygulandı. Tatbikata Belediye Lider Yardımcısı Mehmet Saygun ve İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman da katıldı.
Tatbikatta, iki yamaç ortasına kurulan havai sınır sistemi üzerinden yapılan kurtarma operasyonunda; kurtarma grubu, suyun ortasında mahsur kalan bir kazazedeyi sedyeye alarak çizgi üzerinden aşağıya indirdi ve inançlı bir biçimde tahliye etti. Senaryo, gerçeğe yakın koşullarda muvaffakiyetle tamamlandı.
Tatbikata Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu İtfaiyecilik ve Afet İdaresi Kısmı öğrencileri de gözlemci olarak katıldı. Bu sayede hem teorik bilgilerini pekiştirme hem de profesyonel saha uygulamalarını yakından görme fırsatı buldular.
Düzce Belediyesi İtfaiye Amiri Fatih Şaguç, her türlü acil duruma hazır olmak, grupların bilgi ve hünerlerini güncellemek, afet ve kaza durumlarında profesyonel müdahale kapasitesini artırmak hedefiyle hizmet içi eğitimlerin tertipli olarak tekrarlandığını belirtti.
Özellikle yüksekten düşme yahut trafik kazası üzere durumlarda karşılaşılan travma hadiselerinde kazazedeye müdahalenin son derece dikkatli biçimde yapılması gerektiğini vurgulayan Şaguç, omurga zedelenmeleri riski taşıyan kazazedelerin mümkün olduğunca hareket ettirilmeden, sıhhat gruplarının nezaretinde en inançlı yolla kurtarılması gerektiğini tabir etti. Saguç, denetimsiz taşımalarda ikinci bir ziyan oluşabileceği için bu tıp eğitimlerin büyük ehemmiyet taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin