Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
24 Şubat, 2017 23:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sahte bileziği satmak isterken suçüstü yakalandı

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sahte altın bileziği satmak isteyen bir kişi suçüstü yakalandı. Olay akşam saatlerinde ilçe merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre İstanbul Pendik'ten eşi Cafer Ç. ile ilçeye gezmeye geldikleri iddia edilen Rabia Ç., kuyumcu dükkanında sahte altın bileziği satmak istediği sırada iş yeri sahibi durumu fark etti. Durumun polis bildirilmesi ile iş yerine gelen asayiş büro amirliği ekipleri Rabia Ç.'yi göz altına aldı. İlçe emniyet müdürlüğüne götürülen Rabia Ç.'nin ifadesinin ardında adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 01:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sahte polis vurgununda 5 tutuklama

Kendisini polis olarak tanıtan çeteye yönelik İstanbul ve Yalova’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6 bireyden 5’i tutuklandı.
Bartın’da yaşayan A.S. isimli şahıs, kendisini polis olarak tanıtan şahısların kendisini 3 milyon TL meblağında dolandırdığı tarafındaki şikayetin ardından Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Dolandırıcılık Ofisi polisleri İstanbul ve Yalova’daki 9 adresi iş vakitli operasyon düzenlemiş ve operasyonlarda K.O, A.G, A.S, H.Y, M.S, M.Ç.B gözaltına alınmıştı. Bartın’a getirilen zanlılar, emniyetteki süreçler ve hastanedeki sıhhat raporundan sonra ise Bartın Adliyesi’ne götürülmüştü. Zanlılar savcılık tabirinin akabinde tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk idildi. Şahıslardan A.S.,K.O., A.G.,H.Y. ve M.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltındaki M.B ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.
Nitelikli dolandırıcılık cürmü nedeniyle gerçekleştirilen operasyon öncesinde ise dolandırıcılık ofisi takımlarının sante polislerin her adımını takip ettiği öğrenildi. Kuşkulu şahısların banka hesap hareketlerini inceleyerek tahlil eden polisler toplamda 500 saatlik güvenlik kamera kayıtlarını izleyerek, inceledi. Şüphelilerinden M.S’nin İstanbul’dan Bartın vilayet merkezine 4 araç değiştirerek geldiği, şahsın tanınmamak emeli ile farklı bölgelerde 3 defa kıyafet değişikliği yaptığını belirlendi.
Şüphelilerden M.S’nin mağdur A.S’ye ilişkin paradan 1 buçuk milyon TL’lik kısmını elden teslim aldığı anlara ilişkin güvenlik kamera imgelerine de ulaşan gruplar, konutlarda yapılan aramalarda da nitelikli dolandırıcılık olayında kullanıldığı bedellendirilen çeşitli banka kartları ve çok sayıda dijital gereç ele geçirmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.