Ordu’nun ‘sakin şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda, denizdeki teknelerin yanı sıra flyboard ve yağlı direk şovları renkli imgeler oluşturdu.
Türkiye’nin denizlerdeki bağımsızlığını ve egemenliğini simgeleyen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı düzenlenen merasimle kutlandı. İlçedeki iskele üzerinde düzenlen program hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, halk oyunları gösterisi ve akabinde Perşembe Kaymakamı Fatma Turhan Keser ve Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak tarafından deniz şehitleri ismine denize çelenk bırakmasıyla devam etti.
Programda, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca flyboard gösterisi sunuldu. Akabinde ise iskeleye yerleştirilen yağlı direkten bayrak alma gayreti gerçekleşti. Yağlı direkten bisiklet ödüllü bayrağı almaya çalışanlar kıyasıya uğraş etti, denize düşenler renkli görüntüler oluşturdu.
Perşembe Belediye Başkanı Albayrak yaptığı açıklamada, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın değerine dikkati çekerek, “1 Temmuz, denizlerdeki egemenliğimiz, hakimiyetimiz ve özgürlüğümüzün en büyük nişanelerinden bir tanesi. İlçemiz de bu bayramın kutlandığı en özel yerlerden birisi. Böylesine kıymetli bir günde halkımızla bir ortaya geldiğimiz için mutluyuz” dedi.
Yağlı direkten bayrağı alarak bisiklet mükafatını kazanan 22 yaşındaki Tarık Namdar, tekraren denemenin akabinde yağlı direkteki Türk bayrağını aldığını, kendisi için de sürpriz olduğunu kaydetti.
Vatandaşlar ise düzenlenen tertipten ötürü duydukları memnuniyeti lisana getirdiler.


’Sakin şehir’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı
Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı
SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

