Salt: KARDEMİR’de İstihdam Süreci Gözden Geçirilmeli

Yeliz Karaoğlu
Yayın: 01.10.2024 16:02
A+ A-

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, KARDEMİR’in Türk ekonomisine ve Türkiye’nin savunma sanayisine sağladığı katkılara değinirken, fabrikanın mevcut işe alım politikasıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulunarak, Karabük’ün genç nüfusuna daha fazla istihdam sağlanması gerektiğini vurguladı.  AK Parti İl Başkanı Salt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KARDEMİR’e 600 yeni işçi alımı müjdesini de hatırlatarak, mevcut işe alım sürecinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

KARDEMİR, Türkiye’nin önde gelen sanayi devlerinden biridir”

AK Parti İl Başkanı Salt, KARDEMİR’in Türkiye’de demir-çelik sektöründe lider bir konumda olduğunun altını çizdi. Şirketin uluslararası arenada da üst liglerde yer aldığını belirten AK Parti İl Başkanı Salt şu ifadeleri kullandı:

“KARDEMİR, yalnızca Karabük’ün değil, Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından biridir. Ülkemizde demir-çelik sektörünün lideri olan ve savunma sanayimize katkı sunan bu dev kuruluş, yaptığı yatırımlarla dünya çapında bir aktör olma yolunda ilerlemektedir. Savunma sanayisinde güçlü bir isim olan Prof. Dr. İsmail Demir’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı bu dönem, KARDEMİR’in büyümesi, gelişmesi ve yeni başarı hikayeleri için bir fırsat olmalıdır.”

Öte yandan AK Parti İl Başkanı Salt, 2002 yıllarında kapanma noktasına getirilen KARDEMİR’in AK Parti hükümetlerinin güçlü desteği ve Karabük halkının tek yürek ve tek vücut olmasıyla tabiri caiz ise ‘ipten alındığını’ hatırlattı.

“Mevcut işe alım politikası gözden geçirilmeli”

AK Parti İl Başkanı Salt, KARDEMİR’in mevcut işe alım politikasının daha kapsamlı hale getirilmesi gerektiğinin altını çizerek, 320 adayın mülakata çağrıldığını hatırlattı. AK Parti İl Başkanı Salt, “KARDEMİR’in mülakat sürecine çağrılan 320 adayın içerisinden sadece 100 kişinin işe alınmasının fabrikamızın mevcut iş gücü açığını tam anlamıyla kapatmak için yeterli bir adım olduğunu düşünmüyoruz. Mevcut işe alım politikası gözden geçirilmeli.” dedi.

“600 işçi müjdesi kapsamında tamamlanması gereken 300 istihdam daha var”

AK Parti İl Başkanı Salt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mayıs 2023’te işçi bayramında KARDEMİR’e verdiği 600 işçi alımı müjdesinin yalnızca bir kısmının gerçekleştiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın KARDEMİR’e 1 Mayıs 2023 işçi bayramında 600 yeni işçi alımı müjdesi hepimiz için büyük bir sevinç kaynağı olmuştu. Bu müjdenin ardından bugüne kadar 300 işçi işe alındı ve kısa bir süre önce 100 işçi alımı için ilana çıkıldı. Ancak, müjde edilen 600 işçi hedefinin hala tam olarak karşılanmadığını görüyoruz.

Özellikle, emekli olan işçilerimizle birlikte KARDEMİR’in iş gücü açığı hala devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından bu yana, KARDEMİR’de 600 kişi emekli olmuş, yıl sonuna kadar 200 kişinin daha emekli olması beklenmektedir. Dolayısıyla, mevcut iş gücünü koruma ve artırma konusunda KARDEMİR’in daha fazlasını yapması gerektiğine inanıyoruz.

Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdenin tam anlamıyla yerine gelmesi ve mülakata çağrılan tüm adayların değerlendirilmesi hem KARDEMİR’in gücüne güç katacak hem de Karabük’ün gençlerine iş fırsatları sunacaktır. Bu süreçte atılacak her adım, üretimin, istihdamın, Türkiye Yüzyılı vizyonunun başarısına katkı sağlayacaktır.

Fabrikamızın mevcut iş gücü ihtiyacı göz önünde bulundurularak, bu sürecin hızlandırılmasını bekliyoruz. Yönetimin bu konudaki hassasiyetlerine güvenerek, çözüm için gereken adımları atacağını umuyorum. AK Parti olarak, KARDEMİR’in bugüne kadar Karabük’e sunduğu katkılarından dolayı da teşekkür ediyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İSTANBUL (AA) – Türk Telekom Prime, İstanbul Coffee Festival'de kahve ve müzik tutkunlarını buluşturacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom Prime, sevilen sanatçı ve grupları 3-6 Ekim tarihlerinde Ataköy Marina'daki Türk Telekom Prime Sahnesi'nde kahveseverlerle buluşturacak.

Bu yıl 10. kez düzenlenecek İstanbul Coffee Festival kapsamında Gripin, Ceza, Buray ve Levent Yüksel ‎gibi sanatçılar etkinlikte sahne alacak.

Türk Telekom Prime sahne sponsorluğuyla gerçekleştirilecek İstanbul Coffee Festival bu sene de birçok etkinlik ve aktiviteyle katılımcılarını ağırlayacak. Farklı damak tatlarına uygun kahve alternatiflerinin bulunduğu deneyim alanları, workshoplar, atölyeler ve daha birçok fırsatla festival coşkusu Ataköy Marina'da yaşanacak.

Şirket, her yıl olduğu gibi bu yıl da müşterilerine yüzde 50 indirimli festival bileti ve özel kapıdan giriş ayrıcalığı sunuyor. Katılımcıları, Türk Telekom Prime Lounge alanında eğlenceli aktiviteler ve ikramların yanı sıra sahneden yapılacak sürpriz ödüllü yarışmalarla keyifli vakit geçirecekleri bir deneyim bekliyor.

Nöbetçi Eczaneler

Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Melis Eczanesi
Adres

Barış Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bostanbükü Bulvarı Boğaziçi Konutları E Blok No:14E/1 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-3388

Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Betül Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, İnönü Caddesi, No:7/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3737

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331