blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
01 Şubat, 2025 13:57 tarihinde yayınlandı

Şampiyon Sporculardan İl Müdürü Coşkun Güven’e Ziyaret

Çorum-Osmancık’ta 28-30 Ocak 2025 tarihlerinde düzenlenen Badminton İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda büyük başarılara imza atan ilimiz sporcuları, antrenörleri Cavit Şengün ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven’i makamında ziyaret etti.

Şampiyonada Kadın Çiftler kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Hale Nur Küçüksevgili ve Nalan Kaygın, Büyükler Tek Kadınlar kategorisinde ise Hale Nur Küçüksevgili’nin Türkiye Şampiyonu, Nalan Kaygın’ın Türkiye üçüncüsü olmasıyla büyük gurur yaşattı. Sporcular, elde ettikleri başarılarla DEAF Avrupa Şampiyonası ve DEAF Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

İl Müdürü Coşkun Güven, sporcuları ve antrenör Cavit Şengün’ü tebrik ederek, “Bu büyük başarı ilimiz adına gurur verici. Sporcularımızın azmi ve antrenörümüzün özverili çalışmaları sayesinde uluslararası arenada da önemli dereceler elde edeceklerine inanıyoruz. Her zaman yanınızdayız” dedi.

Başarılarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten sporcular ve antrenör Cavit Şengün, kendilerine verilen destek için İl Müdürü Coşkun Güven’e teşekkür etti. Ziyar et, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 09:37 tarihinde yayınlandı

Cankurtaranlar Karadeniz’in hırçın sularında hayat nöbetinde

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı cankurtaranlar, Karadeniz’in tehlikeli dalgaları ve rip akıntılarına karşı vatandaşların can güvenliği için 13 bölgede 7/24 misyon yapıyor. Dönemin başlamasıyla birlikte artan boğulma olaylarına karşı 75 cankurtaran faal vazifedeyken, bu sayı yakın vakitte 115’e çıkarılacak.
Samsun’un Yakakent ilçesinden Terme ilçesi Miliç bölgesine kadar uzanan 204 kilometrelik kıyısında, 24 kilometrelik kısımda cankurtaran hizmeti veriliyor. Bot, ATV ve jet ski üzere ekipmanlarla desteklenen gruplar, bilhassa öğlenden sonra artan boğulma hadiselerine karşı tatbikatlarla daima hazırlık içinde bulunuyor.

"Emniyet şeridinin dışına çıkan vatandaşlar büyük risk altında"
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan Amir Haşim Sancak, "Denizden çıkarılan vatandaşlara birinci müdahaleyi yapıp sıhhat takımlarına teslim ediyoruz. Kıyılarda levhalarla ikazlar yaptık. Bilhassa rip akıntısı konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Emniyet şeridinin dışına çıkan vatandaşlar büyük risk altında. İkazlara uyulması halinde boğulmaların önüne geçileceğine inanıyoruz" sözlerini kullandı.
Müdahalenin yanı sıra sık sık da ikazlarda bulunup devriye attıklarının altını çizen Sancak, "Cankurtaran hizmetinde 7 adet botumuz, 9 ATV, 1 jet ski ile hizmet veriyoruz. Samsun’da rip akıntısı dediğimiz bir durum var. Buna bağlı boğulmaların yanı sıra dalganın fazla olduğu vakitlerde da boğulma hadiseleri yaşanabiliyor. O nedenle rastgele bir olumsuzluk olmaması için sık sık devriye atarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Tüm ikazlara karşın kimi vatandaşlar emniyet şeridini geçmekte ısrar ediyor. İhtarlara uyulması durumunda boğulmaların önüne geçeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
Samsun’da cankurtaran hizmeti sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri ortasında devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin