Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı projeleri kapsamında Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi’nde kanalizasyon ve içme suyu sınırı çalışmalarını muvaffakiyetle tamamladı. 3 gün boyunca gece-gündüz ağır bir çalışma gerçekleştiren SASKİ takımlarınca bu süreçte, yolun altına bin 200 mm çapında beton borular kullanılarak kanalizasyon çizgisi döşendi, içme suyu sınırı için de 600 mm çapında borular yerleştirildi.
Samsun-Sinop karayolu güzergahındaki mahallelerin kanalizasyon şebekelerini ana kolektör çizgisine bağlamak amacıyla SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen altyapı yatırımları devam ediyor. Bu kapsamda, Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi’nde de, Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’nca trafiğin denetimli bir biçimde sağlanarak beton ve çelik boruların yerleştirildiği bir çalışma gerçekleştirildi. Çalışmanın bir öbür değerli adımı ise deniz suyunun gelmesini engellemek için tabana çelik palplanş bariyerler çakılması oldu. SASKİ gruplarının gece gündüz süren ağır çalışmaları sayesinde, karayolundaki altyapı geçişi 3 günde bitirildi.
“Altyapıda daha güçlü sistem oluşturuyoruz”
Projenin kentin altyapı sistemini uygunlaştırma ve uzun vadeli sürdürülebilir tahliller üretme emeli taşıdığına dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, projenin tamamlanmasının akabinde yaptığı açıklamada, bu çalışmanın bölgedeki altyapıyı güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Lider Doğan, “Şehrimizin altyapı sıkıntılarını tek tek çözerek, daha güçlü bir sistem oluşturuyoruz. Atakum ilçemizde gerçekleştirdiğimiz bu projeyle, Samsun-Sinop Karayolu üzerindeki altyapı geçişlerini muvaffakiyetle tamamladık. Artık de yolu asfaltlayarak trafiğe açacağız. Kentimizi daha ileri taşımak ismine ilgili tüm birimlerimizle birlikte özveriyle çalışıyoruz” dedi.

