Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yağmur sularının daha süratli ve inançlı halde tahliye edilmesini sağlamak maksadıyla 50 milyon TL’lik yeni yağmur suyu şebeke sınırı inşa ediyor.
SASKİ grupları, kentin altyapısını güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. İçme suyu ve kanalizasyon sınırlarını yenileyen gruplar, birebir vakitte yağmur suyu kolektör sınırlarını da genişletiyor. Bu kapsamda İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi Mustafa Zıvalı Bulvarı’nda 900 metre uzunluğunda yağmur suyu kolektör sınırı inşaatına başlayan SASKİ, artık de Liman Mahallesi’nde 2 bin 500 metrelik yeni şebeke çizgisi için çalışmalara başladı.
İçme suyu ve kanalizasyon sınırlarını yenileyen gruplar, birebir vakitte yağmur suyu kolektör çizgilerini da genişletiyor. Yağmur sularının daha süratli ve inançlı biçimde tahliye edilmesini sağlamak gayesiyle İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi’nde 900, Liman Mahallesi’nde ise 2 bin 500 metre uzunluğunda yağmur suyu kolektör sınırı inşa ediliyor. Liman Mahallesi’nde devam eden proje kapsamında, kentin üst mahallelerinden 100. Yıl Bulvarı’na ulaşan yağmur sularının, genişletilen yeni çizgi sayesinde daha süratli ve sistemli biçimde denize tahliyesi sağlanacak. Bunun için bin 200 milimetre çapında beton ve polietilen borular döşeniyor.
"Modern ve sağlıklı bir altyapı için aralıksız çalışıyoruz"
Çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Samsun’u daha da yaşanabilir, çağdaş ve sağlam bir altyapıya sahip kent haline getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bilhassa ağır yağışlarda oluşabilecek su birikintilerini önlemek, vatandaşlarımızın olumsuz hava şartlarından etkilenmesini en aza indirmek ismine altyapı projelerimize büyük değer veriyoruz. Bu kapsamda 100. Yıl Bulvarı’nda başlattığımız yeni yağmur suyu sınırı çalışmasıyla, yağmur sularını çok daha süratli ve inançlı formda denize tahliye edeceğiz" dedi.
Gerçekleştirilen projeyle mevcut altyapıyı güçlendirmenin yanı sıra ilerleyen yıllarda yaşanabilecek mümkün su taşkınlarının da önüne geçildiğini belirten Lider Doğan ayrıyeten şunları söyledi:
"50 milyon TL’lik yatırımımızla, Samsun’un geleceğine kalıcı bir tahlil sunuyoruz. Kentimizin dört bir yanında devam eden altyapı çalışmalarıyla, Samsun’u daha güçlü, inançlı ve yaşanabilir hale getirmek için takımlarımız gece gündüz demeden alanda vazife yapıyor. Hemşehrilerimizin ömür kalitesini artırmaya yönelik projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kent olarak büyüyen ve gelişen bir yapıya sahibiz, münasebetiyle altyapımızı da bu büyümeye uygun formda güçlendirmemiz gerekiyor. Biz de bu şuurla çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz."