blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2025 14:12 tarihinde yayınlandı

Samsun’a Çocuk Köyü kuruluyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, "Mutlu Çocukların Kenti Samsun" anlayışı doğrultusunda kente örnek teşkil edecek yeni bir proje kazandırıyor. Doğu Park’ta 7 bin metrekarelik alanda kurulacak olan Çocuk Köyü Projesi’nin çalışmaları başladı.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın seçim vaatlerinden biri olan Çocuk Köyü Projesi için çalışmalar süratle sürüyor. Doğu Park’ta inşa edilecek olan proje; şişme oyun kümeleri, top havuzu, lunapark, macera parkı, trambolin parkı ve kafe/teras üzere birçok farklı kısmı ile çocuklara keyifli vakit geçirme imkanı sunacak. Projede ayrıyeten geniş yeşil alanlar ve oturma kısımları de yer alacak.
Toplamda 108 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen proje ile hem çocuklara hem de ailelerine yönelik toplumsal bir alan oluşturulması hedefleniyor.
Yüksek güvenlik standartlarına sahip olacak Çocuk Köyü’nde çocuklar eğlenirken inançlı bir ortamda vakit geçirecek. Lider Halit Doğan projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Mutlu aileler ve memnun çocuklar için projeler üretmeye devam ediyoruz. Çocuklarımız daima gülsün, keyifli olsun diye kentimize toplam 7 bin metrekare alanda Çocuk Köyü kazandırıyoruz. Bu proje sayesinde Doğu Park’ın çehresi değişecek. Çocuklarımız burada eğlenirken öğrenme fırsatı da bulacak" sözlerini kullandı.
Başkan Doğan, çalışmaların kısa müddette tamamlanarak projenin çocuklarla buluşturulacağını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
21 Mayıs, 2025 14:13 tarihinde yayınlandı

KBÜ’de Türk Halk Müziği Rüzgarı Esti

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Görevlisi  Saadettin Ökten Konferans Salonu, anlamlı bir konsere ev sahipliği yaptı.

Karabük Üniversitesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen “Türk Halk Müziği Konseri”, dinleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni sundu.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve eşi Saliha Nazan Karaş, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konserin hazırlık ve yönetimini üstlenen Öğr. Görevlisi Hüseyin Özpınar’ın önderliğinde sahneye çıkan müzik topluluğu, Türkiye’nin dört bir yanından derlenen halk ezgilerini başarıyla seslendirdi. “Bahçeye Kuzu Girdi”, “Duman Aldı Dağlara” ve “Bir Dalda İki Elma” gibi sevilen türkülerle dinleyicilere adeta Anadolu’nun kültürel zenginliği yaşatıldı.

Gecenin sonunda katkıları ve emekleri dolayısıyla Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Ertan Hacısüleymanoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Elif Yaygıngöl Şehirli, Öğr. Gör. Hüseyin Özpınar, Erdal Akıncı, Murat Beşel, Emrah Yılmaz, Murat Gezici, Emre Demirkol, Mehmet Soygür, İlker Güneş ve Emre Tümen’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

Program, sahneye çıkan sanatçılar ve katılımcılarla gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.