blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Şubat, 2025 20:57 tarihinde yayınlandı

Samsun’a yeni yağmur suyu hattı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Liman Kavşağı ve 100. Yıl Bulvarı’nda yağmur sularının daha süratli ve inançlı halde tahliye edilmesini sağlamak hedefiyle 50 milyon TL’lik yatırımla yeni bir yağmur suyu çizgisi inşa ettiklerini söyledi.
Başkan Halit Doğan, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık ile birlikte Liman Mahallesi’nde devam eden yağmur suyu sınırı çalışmalarını yerinde inceledi. Doğan, "Ekiplerimizle birlikte, Liman Kavşağı ve 100. Yıl Bulvarı’nda yağmur sularının daha süratli ve inançlı halde tahliye edilmesini sağlamak hedefiyle yeni yağmur suyu çizgisi inşa ediyoruz. 50 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek proje kapsamında, yağmur sularının İlçe Transfer Merkezi’nin karşısından denize deşarjını sağlamış olacağız. Çalışmalarımız kapsamında 1200 milimetre çapında beton ve polietilen boruların döşenmesine başlandı. Samsun’umuzun daha ileri yarınlarını oluşturabilmek için kentimiz genelinde özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 12:32 tarihinde yayınlandı

Zonguldak’ta 2024’te toplam 336 kütüphane hizmet verdi

Zonguldak’ta TÜİK datalarına nazaran örgün ve yaygın eğitim kurumlarına ilişkin 327 kütüphane ile birlikte 9 halk kütüphanesi bulunuyor. Böylelikle kentteki toplam kütüphane sayısı 336’ya ulaştı.
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okullarda 2023/24 öğretim yılı bilgilerine nazaran Zonguldak’ta toplam 327 okul kütüphanesi yer aldı. Bunların 300’ü standart kütüphane, 27’si ise Z kütüphane olarak sınıflandırıldı.
Okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 399 bin 539’a ulaştı. Bu kitapların 388 bin 578’i resmi okullarda bulunuyor. Ayrıyeten vadeli yayın sayısı 2 bin 555, CD sayısı 684, DVD sayısı 410 olarak kaydedildi. Okullarda 1.816 afiş atlas, 106 bilgisayar, 56 etkileşimli tahta, 27 satranç masası ve 116 zeka oyunu malzemesi yer aldı.
Zonguldak’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 9 halk kütüphanesi 2024 yılında 111 bin 693 kişi tarafından kullanıldı. Kayıtlı üye sayısı 51 bin 820 olurken, yıl boyunca 65 bin 440 malzeme ödünç verildi.
Halk kütüphanelerindeki kitap sayısı 199 bin 52 olarak açıklandı. Kitapların bahislerine nazaran dağılımında en yüksek sayı 103 bin 650 ile "Edebiyat ve retorik" alanında oldu. Toplumsal bilimler alanındaki kitap sayısı 37 bin 158, coğrafya ve tarih kitapları 17 bin 209, din kitapları ise 11 bin 600 olarak belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin