Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Kasım, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da 1 milyon 843 bin 550 kilo hamsi denetlendi

Samsun’da Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü grupları tarafından 1 milyon 843 bin 550 kilo hamsi denetlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, “İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde vazifeli su eserleri denetim vazifelileri tarafından 9 kasım akşam saatlerinde başlayıp, 10 kasım öğle saatlerine kadar devam eden kontrollerde Alaçam ilçesinde 4 balıkçı gemisinde 48 bin kg, 19 Mayıs ilçesinde 20 balıkçı gemisinde 483 bin 50 kg, Canik ilçesinde 30 balıkçı gemisinde 444 bin 650 kg, Terme ilçesinde 8 balıkçı gemisinde 90 bin kg ve Yakakent ilçesinde 34 balıkçı gemisinde 777 bin 850 kg olmak üzere vilayet geneli 96 balıkçı gemisinde toplam 1 milyon 843 bin 550 kg hamsinin karaya çıkış noktalarımızda denetimleri yapılarak karaya çıkarılmıştır. Balık stoklarının korunması ve gelecek jenerasyonların de hamsiyle buluşabilmesi için Hamsi avcılığının sürdürülebilirlik unsurları doğrultusunda yürütülmesi için kota uygulaması kapsamında avcılığın denetim ve kontrolleri av dönemi boyunca da kontrol gruplarımız tarafından aralıksız olarak devam edecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 21:16 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin