Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
29 Ekim, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da “asırlık” 4 kişi Cumhuriyet’in 101. yılında ziyaret edildi

SAMSUN (AA) – Samsun'un Terme ilçesinde, yaklaşık 100 yaşında 4 kişi Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında ziyaret edildi.Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede ikamet eden 101 yaşındaki Fatma Gül, 100 yaşlarındaki Emine …

SAMSUN (AA) – Samsun'un Terme ilçesinde, yaklaşık 100 yaşında 4 kişi Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında ziyaret edildi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede ikamet eden 101 yaşındaki Fatma Gül, 100 yaşlarındaki Emine Özbay ve Hasan Çöpoğlu ile 99 yaşındaki Sakine Köksal'ı ziyaret ederek Türk bayrağı ile çeşitli hediyeleri takdim etti.

Başkan Kul, ziyaretlerde, “Cumhuriyet’in uzun yıllarına tanıklık eden büyüklerimizi görmek ve onları dinlemek bizim için kıymetli. Onların tanıklığı bizim için büyük bir miras.” dedi.

Cumhuriyet’in değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasında yaşlıların rolüne vurgu yapan Kul, Cumhuriyet’in 101. yılı vesilesiyle bu ziyaretleri gerçekleştirerek geçmişle bugünün bağlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Ziyaretlerin kendisi için büyük anlam taşıdığını ifade eden Kul, şunları kaydetti:

“Bu anlamlı günde, Cumhuriyet'imizin 101. kuruluş yıl dönümünde, Cumhuriyet'imizle yaşıt olan asırlık çınarlarımızı ziyaret ettik. Evlerinde yaptığımız ziyaretlerde onların Cumhuriyet'e tanıklık anılarını paylaştık. Gördük ki Cumhuriyet bu insanlara çok şey katmış. Tabii ülkemize kattıkları ve geleceğe taşıyacağımız bu değerler bizim için çok önemlidir. Asırlık çınarlarımız hala Cumhuriyet'in kuruluş yıllarını çok iyi hatırlamaktalar. Özellikle amcamız 4 yıl askerlik yapmış. Silah numarasından, bölüğünden, komutanlarına kadar hepsini tek tek bize anlattı. Annelerimiz de bize anılarını anlattılar. Bir kez daha onların Cumhuriyet'e olan tanıklıklarını dinledikçe Cumhuriyet'imizle ve asırlık abidelerimizle gurur duyduk. Cumhuriyet'i geçmişten geleceğe taşıyacak asırlık çınarlarımıza Allah sağlık, sıhhat, huzur içerisinde nice Cumhuriyet Bayramları kutlamayı nasip etsin.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin