Samsun’da bayram denetimleri sürüyor

Samsun’da bayram denetimleri sürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 15.06.2024 20:15
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da zabıta ekipleri Kurban Bayramı nedeniyle market, manav ve alışveriş merkezlerinde denetim yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, bayram öncesi yoğunlaşan alışveriş ve tatil hareketliliği nedeniyle şehir genelinde denetimlerini sıklaştırdı.

Halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen denetimler kapsamında çeşitli önlemler alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmeleri için ekiplerin gece gündüz demeden çalıştığını belirtti.

Bayram öncesi alışverişlerde mağduriyet yaşanmaması için denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Doğan, “Amacımız bayram öncesi ve bayram süresince şehrimizde huzur ve güvenin sağlanmasıdır. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin bayramlarını en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini temenni ederim. Unutmayalım ki, huzur ve güvenliğimiz her şeyin üzerindedir.” ifadelerini kullandı.

– Canik Belediyesi ekiplerinin bayram denetimi

Canik Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı’na yönelik denetimlerini sürdürdü.

Belediye zabıta ekipleri, kasaplar başta olmak üzere bayramlık şeker satışı yapan işletmeleri, pastaneleri ve marketleri denetledi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, vatandaşların sağlıklı ve sorunsuz bir bayram süreci geçirmeleri için denetim ve kontrollere devam ettiklerini vurgulayarak, “İlçede bayramlık şeker satışı yapan işletmelere, pastanelere, marketlere ve kasaplara yönelik denetimleri aralıksız sürdüreceğiz.” açıklamasında bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Türk Ocakları’ndan “Türklük” Vurgusu

Yayın: 20.06.2024 14:17
Paylaş:
A+ A-

Karabük cemiyetinin tanınmış isimlerinden Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı ve Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı olarak çalışmalarına devam ediyor.

Türk Ocakları tarafından yayımlanan uyarı mesajını Karabük’te paylaşan  Prof. Dr. Taşkın Deniz, “Bu vatanın adı Türkiye, burada yaşayan milletin adı Türk Milleti’dir. Tarihten ders almayanların, millet kavramını çeşitlendirme hevesleri her zaman hayal kırıklığı ve hüsran ile sonuçlanmıştır. Biz hep birlikte Türk Milleti’yiz!” ifadelerinde bulundu.

Federatif yapıda, etnik kimlikli, çok dilli anayasa heveslilerini uyaran Türk Ocakları Genel Merkezi’nden anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyeceğini kamuoyuna yayımladıkları mesajlarla duyurdu. Prof. Dr. Deniz, Enver Behnan’ın makalesinden alıntı yaparak: “Türk vatandaşlığı tanımını tartışmaya açmak vatana ihanettir. Bu vatanın adı Türkiye, milletin adı Türk, dilimiz Türkçe’dir. Türk Ocağı’nın siyasi partilerle ilgisi yoktur. Türk Ocağı, bir kültür ocağıdır. Türk kültürüne ve Türk milletinin saadetine, kuvvetlenmesine, terakkisine hizmet etmek isteyenlere Türk Ocağı açıktır. Türk Ocağı, Türk kültürünün muhafazasına çalışmaktadır. Türk Devleti var oldukça Türk Ocağı da Türk milli şuurunun, milli vicdanının sönmez bir meşalesi olarak yanacaktır. Her Türk milli benliği ocağında bulmaktadır. Türk Ocağı münevverlerin bir kalesidir.” dedi.