Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 13:10 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da hastane personeline işaret dili eğitimi

Samsun Gazi Devlet Hastanesi çalışanı, işitme engelli vatandaşlara daha güzel hizmet verebilmek ismine işaret lisanı eğitim aldı.

İşitme engelli vatandaşlarla hastanede direkt bağlantı kurabilmek ismine düzenlenen eğitimlere güvenlik vazifelisi, hemşire, doktor gibi çok çeşitli misyonlar ve ünitelerden hastane personeli katıldı.

Samsun İşitme Engelliler Okulu eğitmenlerinden Yeminli Türk İşaret Lisanı Tercümanı Murat Tekin tarafından 2 hafta mühletle verilen eğitimlerin bir başlangıç olduğu ve kapsamının genişletileceği belirtildi. Hastane işçisi aldığı eğitimleri işitme engelli bir hastanın, hastane üniteleriyle işaret lisanıyla irtibat kurmasını mevzu alan bir tiyatro ile de gösterdi. Hastane işçisi işaret lisanı ile İstiklal Marşı okudu.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Ulubay, “İşaret lisanı bütün toplumlar için aslında değerli. Herkes için kıymetli ancak sıhhat için farklı bir değeri olduğunu düşünüyorum. Bilerek, birinci elden bir şikayet dinlemek bir doktor için bir hemşire için bunun ne kadar değerli olduğunu ben şahsen yaşayarak biliyorum. Her yetmiş şahıstan bir adedinin işitme engelli olduğunu düşünürsek ve bunların bu toplumun içinde yaşadığını göz önüne alırsak işaret lisanının ne kadar kıymetli olduğunu bir defa daha anlıyoruz” dedi.

Samsun İşitme Engelliler Okulu Müdürü Veysel Uğur, “Samsun İşitme Engeller Okulu olarak Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nden gelen işaret lisanı eğitimi ile ilgili başvuruyu anında pahalandırmak istedik. Burada istekli sıhhat çalışanlarına iki hafta sürecince çok verimli bir eğitim verildi. Onlara bu duyarlılıklarından, hassasiyetlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Toplumda işitme engelli vatandaşlarımızın sayısı epey fazla. Onlara anında ve yanlışsız müdahale etmek ismine bu ağır mesaileri ortasında, bu eğitime vakit ayırdıkları için hepsine farklı başka teşekkür ediyorum. İnşallah devamı gelecek. Biz de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Acil Tıp Uzmanı Dr. Berika Kavaz Kuru, “Biliyorsunuz bugün işaret lisanı eğitimimiz tamamlandı. Küçük bir tiyatral şov ile birlikte de hünerlerimizi iki haftada bile olsa farkındalığımızı sizlere yansıtmaya çalıştık. Hepimiz bir anda sağır ve dilsiz olabiliriz. Konuşulanları duyamayabiliriz yahut biz konuşamayabiliriz. En çok da tahminen bunun farkındalığı içerisine girmiş olduk. Kendi ailelerimize, yakınlarımıza bunu aksettirmiş olduk. Sıhhatte bu eğitimleri alan bireylerin artmasını ümit ediyorum. Zira gelen insanları anlayabilmek, onların agresyonunu azaltabilmek, bunlar çok değerli tecrübeler olacaktır” halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin