Samsun’da kadınlar ve erkeklerin evlenme yaşı belli oldu

İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2025 12:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Samsun’da 2024 yılında ortalama evlenme yaşı erkeklerde 28,1, bayanlarda 25,9 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) datalarına nazaran Türkiye nüfusunun yüzde 49,98’ini bayanlar, yüzde 50,02’sini erkekler oluşturdu. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına nazaran 31 Aralık 2024 tarihi prestijiyle, bayan nüfus 42 milyon 811 bin 834 kişi, erkek nüfus 42 milyon 853 bin 110 kişi oldu. Evlenme İstatistiklerine nazaran resmi olarak birinci evliliğini 2024 yılında yapmış olan bayanların ortalama birinci evlenme yaşı 25,8 iken, erkeklerin ortalama birinci evlenme yaşı 28,3 oldu.
Samsun’da da erkeklerin ortalama evlenme yaşı 28,1, bayanların ise ortalama 25,9 olarak kayıtlara geçti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kasaplara şok denetim: Çok miktarda tarihi geçmiş ürüne el konuldu

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 11:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Samsun’da kasaplara yönelik şok kontrol gerçekleştiren gruplar, çok ölçüde son tüketim tarihi geçmiş et ve tavuk eserlerine el koyarak imha etti.
İlkadım Belediyesi ile Tarım ve Orman İlkadım İlçe Müdürlüğü grupları, ilçedeki kasaplarda besin güvenliğini sağlamak emeliyle kontrol gerçekleştirdi. Kontroller sırasında et ve tavuk eserlerinin son tüketim tarihleri tek tek denetim edildi. Yapılan incelemelerde, tüketim tarihi geçmiş eserler tespit edilerek İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü takımlarınca toplatıldı. Zabıta gruplarınca eserlere el konularak imha edildi.

"Halk sıhhati ihlallerine taviz yok"
İlkadım Belediyesi ve Tarım ve Orman İlkadım İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği besin kontrollerinde birinci önceliğin ebediyen vatandaşın sıhhatini korumak olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Zabıta takımlarımız ve İlkadım İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü takımlarımız, ilçemizde hizmet veren kasaplara yönelik son tüketim tarihi kontrolü gerçekleştirdi. Bu kontrollerdeki maksadımız, vatandaşlarımızın sağlıklı besine ulaşması ve satın aldığı eserleri konutlarında gönül rahatlığıyla tüketmesidir. Yapılan ortak kontrol sonucunda, son tüketim tarihi geçmiş et ve tavuk eserlerine gruplarımız el koydu. Daha sonra ise bu eserler imha edildi. Vatandaşlarımızın sıhhatine yönelik ihlallere asla göz yummayacak, taviz vermeyeceğiz. Bu noktada kontrollerimizi sıkı bir formda sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.