Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2026 00:11 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da şehre inen çakala polis ekiplerinden şefkat eli

SAMSUN (İHA) – Samsun’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası yiyecek bulmakta zorlanan bir çakal şehre indi. Sokak ortasında bitkin halde bulunan çakalın başında polis ekipleri, yetkililer gelene kadar bekledi.

Atakum ilçesinde devriye görevi yapan polis ekipleri, Mevlana Mahallesi’nde sokak ortasında yerde yatan bir çakalı fark etti. Bitkin halde olduğu görülen çakalın, üşümemesi için ilk olarak çevredeki vatandaşlar ve polis ekipleri tarafından üzeri örtüyle kapatıldı. Aç olduğu değerlendirilen hayvana yiyecek verildi.

İhbar üzerine olay yerine Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri sevk edildi. Belediye ekiplerince araca alınan çakal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne götürüldü. Bitkin olan çakalın burada tedavi altına alındığı öğrenildi.

Polis ekiplerinin duyarlı davranışı, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin