blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2025 11:23 tarihinde yayınlandı

Samsunlu anne ve çocuklardan otizmli çocuklara destek

Samsun’da düzenlenen "Minik Ellerden Büyük Kalplere" etkinliğinde otizmli çocukların kendi el emeğiyle hazırladığı armağan kutularını alan anne ve çocuklar, daha sonra bu kutuları boyayıp süsleyerek satışa sundu.
Liv Hospital Samsun, toplumsal sorumluluk projeleri kapsamında manalı bir aktifliğe sponsor oldu. Samsun’da hayata geçirilen Minik Ellerden Büyük Kalplere aktifliği hem otizmli bireylerin toplumsal hayata iştirakini teşvik etmeyi hem de farkındalık oluşturmayı hedefledi. Aktiflikte otizmli çocukların kendi el emeğiyle hazırladığı armağan kutularını onlardan alan anne ve çocuklar, daha sonra bu kutuları boyayıp süsleyerek Samsun Yelken Kulübü’nde satışa sundu. Sergilenen her kutu, otizmli çocukların emeğini yansıtırken, iştirakçiler tarafından büyük ilgi gördü. Satışlardan elde edilen gelir, özel eğitim gereçleri temini ve toplumsal dayanak projelerinde kullanılmak üzere ilgili derneklere bağışlandı. Tertip, aileler ve gönüllüler için de duygusal ve manalı anlara sahne oldu.
Liv Hospital Samsun yetkilileri, sıhhat alanındaki uzmanlıklarının yanı sıra toplumsal sorumluluklarını da önemsediklerini belirterek, bu cins projelere dayanak vermeye devam edeceklerini söz etti.
"Minik Ellerden Büyük Kalplere" aktifliği, hem kalplere dokunan bir dayanışma örneği oldu hem de otizmli bireylerin üretkenliğini ve potansiyelini bir sefer daha gözler önüne serdi.

"Toplumsal sorumluluklarımızda da öncü olmaya çaba ediyoruz"
Liv Hospital Samsun Genel Müdür Yardımcısı Hatice Bulut, "Hastane olarak sadece sıhhat alanında değil, toplumsal sorumluluklarımızda da öncü olmaya uğraş ediyoruz. Otizmli çocuklarımızın el emeğiyle hazırladığı bu manalı kutular, onların ne derece üretken olduklarını gösteriyor. Biz bu projeye sadece sponsor olmadık; kalbimizi, emeğimizi ve takviyemizi de koyduk. Her bireyin eşit fırsatlara sahip olduğu, farkındalıkla güçlenen bir toplum hayal ediyoruz" dedi.
Özel eğitim öğrencisi ve kendi el emeğiyle kutu hazırlayan Merve Mısırcı (13), "Kutuyu yaparken çok eğlendim. Beşerler beğenince çok keyifli oldum. Annemle kutuyu gösterdik, alkışladılar. Bir tane daha yapmak istiyorum. Artık onları arkadaşlarımızla satacağız çok mutluyum" diye konuştu.

"Otizmli çocuklar yanlışsız ortam ve takviyeyle harikulâde işler başarabilir"
Hazerfen Ahmet Çelebi Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Dilek Balcıoğlu ise, "Otizmli çocuklar gerçek ortam ve dayanakla inanılmaz işler başarabilir. Bu aktiflik, onların sırf izleyen değil, üreten bireyler olduklarını topluma göstermesi açısından çok değerliydi. Kutuları hazırlarken hem özgüvenleri arttı hem de toplumsal maharetlerini geliştirdiler. Liv Hospital Samsun’a, bugün bizimle olan tüm anne ve çocuklarımıza bu pahalı katkıları için teşekkür ediyorum" formunda konuştu.
Satış yapan çocuklardan Uzman Çıkarı (5) ise "Kutuyu arkadaşlarımız yaptı, bizler boyadık. Bugün de onlar için satıyoruz. Onlarla birlikte bugün hepsini satacağız. Çok memnunuz, âlâ ki birlikteyiz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 16:54 tarihinde yayınlandı

Niksar’da orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Grupların yangını denetim altına almak için müdahalesi sürüyor.
Edinilen bilgilere nazaran yangın, Niksar ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda çıktı. Ormanlık alandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Tokat Orman İşletme Müdürlüğü ile Niksar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü grupları sevk edildi. Yerleşim yerlerine yakın bir alanda başlayan yangını denetim altına almak için takımların çalışması devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin