Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
26 Temmuz, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sanatçı Ömer Erdem, Safranbolu’nun Güvercinlerini ve Sanatını Besliyor

KARABÜK - Safranbolu’nun tarihi çarşısında her gün bir düdük sesi yankılanıyor.

Köprülü Mehmet Paşa Camii avlusunda duyulan bu düdük sesine onlarcası geliyor. Ressam Ömer Erdem, her gün güvercinleri böyle çağırıyor. Çarşı sakinleri tarafından özgün yağlı boya tablolarıyla tanınan Ömer Erdem, bu eşsiz etkinliği düzenli hale getirerek hem sanatıyla hem de güvercinlerin sevgisiyle gönülleri fethediyor. Her gün, avluda bir araya gelen güvercinler, Erdem'in düdüğünü duyduğunda hemen etrafında toplanıyor. Güvercinlere yem verirken, aynı zamanda orada bulunan yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Sanat ve doğayla iç içe yaşayan Erdem, güvercinlere bir dost olarak yaklaşıyor. Erdem, "Güvercinler, sevginin ve dostluğun sembolü. Onlarla olan bağım, sanatımı da besliyor" diyor. Her gün beslediği güvercinler, çarşıda yaşayanların ve ziyaretçilerin gününe neşe katıyor. Safranbolu'nun tarihi dokusunda, sanat ve doğanın birleşimi olarak öne çıkan bu olay, birçok insanı bir araya getiriyor. Çarşıdan geçerken, Erdem'in bu benzersiz performansını izleyip güvercinlerle ilgilenen çocukları, gençleri ve aileleri görmek mümkün oluyor. Tarihi çarşı sakinleri ve esnaflar, Ömer Erdem’in bu davranışını takdirle karşılıyor. Ömer Erdem, sanat ve doğa sevgisinin herkesin kalbinde bir yer bulabileceğini gösteriyor. Safranbolu’da doğayı ve insanı yağlı boya tablolarında bir araya getiren Sanatçı'nın güvercinlerle bir arada olduğu anı yaşamak için herkes Köprülü Mehmet Paşa Camii avlusuna bekleniyor. ÖMER ERDEM KİMDİR? 1955 yılında Karabük te doğdu. Çok küçük yaşlarda başladığı resim çalışmalarına kendi halinde açık havada sokak peyzajları, empresyonist resimler yaparak devam etti. Safranbolu'da bir galeride resim yapmak için gelen Moskova Güzel Sanatlar Akademisi mezunu Azeri bir ressamın kendini keşfetmesiyle beraber profesyonel resim hayatı başladı ve resim felsefesinin değişmesine neden oldu. Para, ünlü olmak gibi şeyleri geride bırakarak, özgün resim yapmanın peşine düştü. 2003 yılında Safranbolu’da resim atölyesini açan Ressam Ömer Erdem, son on yıldır spatula ile çalıştı, bu süreç figüratif ağırlıklı geçti. Orta sınıfın altında kente göçmüş ne köylü ne kentli olabilmiş; şehirden, kırsal kesimden insanların hikayesini anlatmaya çalışan ressamın yurt içinde ve dışında pek çok tablosu, koleksiyonerlerin duvarlarını süslemeye devam ediyor.
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 09:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

7 çocuklu Artvinli aile sosyal medyada ilgi görüyor

Artvin’in Hopa ilçesinde yaşayan 7 çocuklu Altınkaya ailesi, kalabalık aile yaşantılarını husus alan görüntüleriyle toplumsal medyada geniş bir takipçi kitlesine ulaştı.
Artvin’in Hopa ilçesinde yaşayan Altınkaya ailesi, aile yaşantılarını husus alan görüntüleriyle büyük ilgi görüyor. Hatice ve Osman Altınkaya çiftinin 6’sı kız, 1’i erkek olmak üzere 7 çocuğu bulunuyor. Çiftin evli olan 4 kızlarından 7’si kız, 2’si erkek 9 torunu bulunuyor. Ailenin tek erkek çocuğu olan Murat Altınkaya, 6 kız kardeşiyle birlikte yaşadığı tecrübeleri esprili bir lisanla paylaşarak dikkat çekiyor. Aile fertlerinin günlük ömrünü bahis alan görüntülerde, Karadeniz’e mahsus ömür stili ve klâsik aile yapısı da izleyicilere yansıtılıyor.
Zaman vakit meskendeki kalabalığın artmasıyla birlikte yaşanan yer meşakkatini da mizahi formda anlatan Murat Altınkaya, toplumsal medyada gördükleri ilginin en büyük nedeninin samimiyet ve doğallık olduğunu belirtti.

"Evde kaos, kalpte huzur"
Murat Altınkaya, "Evli ablalarım ve onların çocukları geldiğinde meskende kaos ortamı oluyor, yatacak yer kalmıyor, bazen otomobilde yattığımı bile hatırlıyorum. Lakin yeniden de meskendeki o kalabalık bizi biz yapıyor. 9 yeğenim var, onlardan 7’si de kız. Ailemizin bayan yüklü yapısı var. Bu da güç dolu, sevinçli ve sıcacık bir atmosfer sağlıyor" derken, kız kardeşi Bahar Altınkaya ise, "7 kardeşiz, 6 kız, tek erkek. Buna torunlar da eklendi. Annem ve babamın 9 torunu var. Onlarda da tekrar kız çoğunlukta. 7 kız, 2 erkek var. Kız çocuğu sevinçtir. Biz yaşadığımız ve içimizde olan bu durumu dışarıya da yansıtıyoruz. Mutluluğumuzu paylaşmak istedik. Beşerler kendilerinde bizi gördüler. Kalabalık, hoş memnun, enerjik bir aileyiz" tabirlerini kullandı.
Baba Osman Altınkaya, "Erkek evlat istedik, 7 çocuk sahibi olduk. Çay üretimiyle geçimimizi sağlıyoruz, lakin ailemle geçirdiğim her an benim için çok değerli" dedi.
Anne Hatice Altınkaya ise 40 yıllık evliliğinde 7 çocuk yetiştirdiğini ve her biriyle gurur duyduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.