Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden sanayicilere uyarı

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden sanayicilere uyarı

Yayın: 17.04.2024 14:41
Paylaş:
A+ A-

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından “Yıllık İşletme Cetveli” için son gün uyarısı yapıldı. 2023 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini belirtilen tarihe kadar girmeyen işletmelere  idari para cezası uygulanacak.
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından her yıl Nisan ayı sonuna kadar sanayi sicil kanununa göre Sanayi Sicil Belgesi alan kuruluşların verme zorunluluğu olan “Yıllık İşletme Cetveli” için son gün uyarısı yapıldı.
Yapılan açıklamada ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere 6948 Sayılı Kanunun 5. Maddesi gereği; sanayi sicile kayıtlı işletmelerin bir önceki yıla ait faaliyetlerini içeren bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini her yılın ilk dört ayı içerisinde; 1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında vermeleri zorunludur. Buna göre Sanayi Sicil Belgesi olan işletmelerin 2023 yılına ait Yıllık İşletme Cetvelini 30 Nisan 2024 tarihine kadar Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda vermeleri gerekmektedir.

SANAYİ SİCİL BİLGİ SİSTEMİ

Konu ile ilgili olarak Ekim 2014 tarihli ve 29156 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sanayi Sicil Tebliği’nin (SGM 2014/11) 11. Maddesinin 1. Fıkrasında Yıllık İşletme Cetveli bildiriminin; e-devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda yapılacağı hüküm altına alınmıştır.

Elektronik ortamda, Yıllık İşletme cetveli vermek için; e-Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfasındaki e-Hizmetler – İl Müdürlükleri – Sanayi Sicil İşlemleri bağlantısından Sanayi Sicil Bilgi Sistemine e-Devlet şifresi ile (http://sanayisicil.sanayi.gov.tr) giriş yapılması gerekmektedir.

İDARİ PARA CEZALARI

Süresi içerisinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek 2023 yılına ait Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmeler hakkında; 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 9’uncu maddesi gereği 2024 yılı içerisinde 8.322,00 (Sekiz bin üç yüz yirmi iki) TL İdari Para Cezası uygulanacaktır.

Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerin Yıllık İşletme Cetveli bildirme sorumluluğunu -oluşabilecek yoğunluklar sebebiyle- son günlere bırakmadan yerine getirmeleri önemle duyurulur”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Yapıldı

Yayın: 30.04.2024 13:10
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 1. Bölge Finali” Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gerçekleştirildi.

Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde ortaokul ve lise kategorilerinde yapılan yarışmaya Karabük, Bartın, Zonguldak, Ankara, Kastamonu, Sinop, Kırıkkale, Çankırı, Çorum ve Bolu’dan 25 öğrenci katıldı.

Jüri üyelerince tecvit kuralları, okuma tarzı, ses ve makam gibi kriterlere göre 100 üzerinden puan verilen yarışmada birinci olanlar, 21 Mayıs’taki final programında bölgeyi temsil edecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, programda yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerim’in okunması ve anlaşılmasının kendileri için önemli bir ibadet, manevi huzur ve güç kaynağı olduğunu söyledi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesindeki mesleki yarışmaların, gençlerin Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamalarına ve doğru şekilde okumalarına katkı sağladığını belirten Akbaş, “Aynı zamanda gençler arasında dostluk ve dayanışmayı arttırır, İslami bilgi ve kültürün yayılmasına da katkıda bulunur. Yarışmaların düzenlenmesi ve desteklenmesi, gençlerin dinlerine daha sıkı bağlı olmalarını ve daha bilinçli Müslümanlar olmalarını sağlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Akbaş, gençlerin akademik, sosyal ve kültürel alanlarda kendilerini çok yönlü geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Gelenek ve göreneklerine sahip çıkan, milli ve manevi duygularla bezenmiş, Kur’an ahlakıyla donanmış nesil yetiştirmek ana gayemizdir. Genç Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması’na katılan her öğrencimiz, bizim nezdimizde çok değerlidir. Arkadaşlık, kardeşlik ve dostlukların tesisi ile yaptığımız işin ehemmiyetini kavrama, bu programın sonunda en büyük kazancımız olacaktır.” ifadesini kullandı.

Yarışmanın akşam saatlerinde sonuçlanacağı belirtildi.