blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Şubat, 2025 15:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

SBB, binicilik sporuna 11 lisanslı sporcu daha kazandırdı

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), Türk binicilik sporuna sportmen yetiştirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri’nde eğitim alan 11 öğrenci daha lisansını alarak karşılaşmalara katılmaya hak kazandı.
Binicilik meraklısı yetişkin ve çocuklar Büyükşehir Belediyesine ilişkin Atlı Spor Tesisleri’nde eğitim almayı sürdürüyor. 28 atın yer aldığı Atlı Spor Tesisleri’nde ayda ortalama 130 bireye binicilik eğitimi verilirken eğitimlerin sonunda lisans almayı başaran atletler yoluna profesyonel sportmen olarak devam ediyor. 2010 yılından bugüne kadar 120 lisanslı sporcuyu Türk binicilik sporuna kazandıran tesiste 11 öğrenci daha binicilik mani atlama kategori imtihanını geçerek Türkiye Binicilik Federasyonu’ndan onaylı "engel atlama lisansı" aldı.

Hobi hedefli binicilikte yapılıyor
Toplam 28 atın bulunduğu tesiste alanında uzman eğitmenler ve tecrübeli seyisler eşliğinde ziyaretçilere hizmet veriliyor. Samsun ve etraf vilayetlerden gelen atlı spor tutkunlarını ağırlayan tesis yalnızca eğitim ve hobi emelli değil sıhhat maksatlı da hizmet sunuyor. Tesis, atlarla hipoterapi aktifliklerine de konut sahipliği yapıyor.
Kapalı manej, ısınma maneji, lonj maneji ve karşılaşma maneji, çocuk oyun parkı üzere farklı alanları olan tesis, hem amatörler hem de profesyoneller için ülkü bir ortam sunuyor. Deniz görünümlü restoranı, çocuk parkı, ve hobi emelli yetişkin ve çocuk biniciliği ile de tesis keyifli bir ortam vaat ediyor.
Öte yandan eğitimlerde muvaffakiyet gösterenlere yönelik safari tipleri da düzenlenirken yeniden başarılı öğrenciler ulusal bayramlardaki resmi merasimlere de katılabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 22:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Özel bireyler ve Kur’an kursu öğrencileri gönüllerince eğlendi

Karabük’te "Engelliler Haftası" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte özel bireyler ile Kur’an kursu öğrencileri keyifli anlar yaşadı.

100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camii Kuran Kursu görevlileri tarafından avluda Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Etkinliğe Safranbolu Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de davet edildi.
Toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek kaynaşmayı ve dayanışmayı artırmayı hedefleyen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Çeşitli müziklerle doyasıya eğlenen çocukları kentte Çılgın Mısırcı olarak bilinen Yasin Yassıçayır ve ekibi de yalnız bırakmadı.
Etkinlikte çocuklara, pamuk şeker ve mısır ikramında bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.