Schneider Electric, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın resmi destekçisi oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.07.2024 04:37
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Schneider Electric, iştiraki EcoAct ile birlikte, Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na iklim katkı projelerinde resmi destekçi olarak katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Schneider Electric, ICROA (Uluslararası Karbon Azaltma ve Dengeleme Akreditasyonu) deneyimli ortağı olan iştiraki EcoAct'ın uluslararası tanınmış uzmanlığından faydalanarak, Paris 2024 tarafından belirlenen gereksinimleri karşılayan üç projeyi seçti. Vietnam, Ruanda ve Senegal'de bulunan bu üç proje, iklim katkılarının yanı sıra biyolojik çeşitliliğe ve yerel topluluklara ortak faydalar sağlıyor ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na katkıda bulunuyor.

Her proje, Paris 2024 tarafından belirlenen en yüksek sertifikasyon standartlarını ve ek gereksinimleri karşılayarak titiz bir geliştirme ve değerlendirme sürecinden geçti. Ayrıca, EcoAct uzmanları yerel ortaklarla birlikte projelerin üst düzeyde bütünlüğünü sağlamak için ek risk analizleri gerçekleştirdi ve düzenli kontroller yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric Üst Yöneticisi (CEO) Peter Herweck, Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın, etkinliğin organizasyonunun tüm yönlerinde emisyonları azaltma, Fransa ve dünya genelinde karbon emisyonlarını yakalama veya önleme projelerini destekleme yoluyla iklim etkilerini azaltmayı amaçladığını belirtti.

Herweck, “Karbon piyasasında global lider olarak, iştirakimiz EcoAct ile birlikte Paris 2024'e iklim katkı projelerinin seçiminde destek olmaktan gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.