SEDAŞ, Avrupa Birliği projesine ev sahipliği yaptı

SEDAŞ, Avrupa Birliği projesine ev sahipliği yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.11.2023 04:00
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (ELDER) Avrupa Birliği desteği ile yürüttüğü “Elektrik Dağıtım Sektöründe Sektörel Mesleki Eğitim ve Öğretim Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi” kapsamında düzenlenen eğitim programı Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) Teknik Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 20 bin kilometrekarelik alanda 2 milyonu aşkın müşteriye enerji dağıtım hizmeti sunan SEDAŞ Teknik eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen program ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda görev yapan Elektrik-Elektronik Teknolojisi alan öğretmenlerinin, güncel uygulamalar konusunda bilgi ve becerilerini geliştirmek, mesleki ve teknik eğitim kalitesini artırmak hedeflendi.

Söz konusu proje ile elektrik dağıtım sektörünün güncel ihtiyaçlarına uygun nitelikli işgücü ve ara kademe teknik çalışan eksikliğini karşılayacak yönde eğitim sürecini güçlendirmek ve enerji sektörünün ihtiyaçlarıyla arasındaki uyumsuzluğu giderebilmek üzere çeşitli faaliyetler tasarlandı.

Böylelikle, eğitim kalitesini iyileştirerek insan sermayesine yatırım yapılması, ilgili aktörler arasındaki iş birliğinin ve iletişimin, geleceğin elektrik dağıtım sektörü çalışanları için geliştirilmesi amaçlandı.

İki hafta süren eğitim planı doğrultusunda SEDAŞ teknik eğitmenleri tarafından elektrik dağıtım şebekesine ait varlıkların tanıtımı, fonksiyonları, uygulama örnekleri, arıza türleri, müdahale şekilleri, manevralar ve manevralarda iletişim gibi arıza onarım bakım temelli konuların enerjisiz ortamda aktarılması ve saha uygulamalarını gözlem imkanı sağlandı.

Teorik ve pratik olmak üzere iki ayrı kısımda verilen eğitimlerde katılımcı öğretmenlere, Dağıtım ve Güç Trafoları, Dağıtım ve Güç Trafoları Bakımı ve Müdahaleleri, Sayaçlar Elektrik Dağıtım Tesisleri ve Şebeke Varlıkları, Alçak Gerilim (AG) Panoları, Elektrik Dağıtım Şebekeleri İşletme Bakım Operasyonu, Koruma, Kumanda, Topraklama, Koruma, Kumanda, Topraklamada Koruma Uygulamaları, Enerji Kalitesi ve Kompanzasyon ve Ölçü Transformatörleri başlıkları altında 10 ayrı kategoride sunumlar yapıldı.

Eğitim süresi boyunca, SEDAŞ ekiplerinin saha çalışmalarını uzaktan izleyen ve interaktif katılım sağlayan öğretmenlere kurs sonunda e-sertifika belgeleri verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vali Yavuz, Engelliler Haftası Ziyaretinde Toplumsal Farkındalığı Vurguladı

Yayın: 11.05.2024 12:37
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Engelsiz Yaşam Derneği, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Vali Mustafa Yavuz’u ziyaret etti. Dernek Başkanı Zeki Korkut ve engelli ailelerinin de katıldığı ziyarette, engelli bireylere ve ailelerine sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam dileyen Vali Yavuz, Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalığı arttırmasını temenni etti.

Vali Yavuz, son yıllarda devlet politikası olarak engellilik konusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğine dikkat çekti. Engelli bireylerin toplumsal yaşama etkin katılımlarını sağlamak, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerden en iyi şekilde faydalanmalarını temin etmek adına çeşitli düzenlemelerin gerçekleştirildiğini vurguladı.

Ziyaret sırasında engelli bireylerle de sohbet eden Vali Yavuz, Dernek Başkanı Zeki Korkut’tan derneğin faaliyetleri ve hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi aldı. Engelliler Haftası dolayısıyla yapılacak etkinliklerin, engelli bireylerin topluma entegrasyonu ve farkındalığın artırılmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.