Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
07 Mart, 2018 09:05 tarihinde yayınlandı
0

“Şeker’e HES İstemiyoruz” Tepkisi Çığ Gibi Büyüyor

Yenice Şeker kanyonuna yapılması planlanan HES için Karabüklü ve Yeniceli vatandaşların yanı sıra gurbette ki Yenicelilerin tepkileri çığ gibi büyüyor.

Yenice İlçesinde yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine kurulan Yenice platformunun etkin çalışmaları neticesinde Şeker kanyonuna yapılması planlanan HES için tepkiler her geçen gün artarak devam ediyor.

Karabük-Yenice’nin yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından ve hatta yurt dışından yükselen “ŞEKER’E HES İSTEMİYORUZ” tepkisi dinmek bilmezken, platform üyeleri de değişik eylem planları ile bu projeden vazgeçilmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar.

Önümüzde ki günlerde çok daha yaygın bir şekilde devam edeceği bildirilen tepki eylemlerine vatandaşların yanı sıra birçok sivil toplum örgütü,siyasiler ve sanatçıların da katılacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

NEDEN ŞEKER ŞEÇİLDİ

Diğer yandan, yapılması planlanan HES projesi için neden Şeker kanyonunda ısrar edildiğini de sorgulayan konuya yakın kaynaklar,yüklenici firmaya Filyos nehri üzerinde yeni bir HES yapılabileceğini ilettikleri halde,Şeker’de ısrar edilmesinin altında neler yattığını merak ettiklerini bildiriyorlar.

Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. necip özgü

    sesimize ses oldugun için teşekkür ederiz.Bizler yenicenin gözbebegi olan harikalar diyarı şeker kanyonumuza hes istemiyoruz

  2. YILMAZ BEŞEVLİ

    CNN TÜRKTE PROĞRAMCI ÇEVRE DOSTU GÜVEN İSLAMOĞLU ÇEKİMLERE GELECEK.
    KENDİSİSNİN TARAFIMA ATTIĞI MESAJ ( O bölge başka ne yapılabilir. Eski köy evlerine konuk olsak insanlar yaşamı anlatsa.Tek bir yere toplanmakla olmaz.Göler , şelale varsa doğal güzellikleri anlatsak. Tarihi evlerle beraber işlemek lazım. Yöresel tatlar. Alternetif turizim konus işlenmeli. Belki kamp yapan birileri olur onlarla konuşuruz. Bu tür bir organizasyon olursa ses getirir.)
    Çok tEŞEKKÜRLER gÜVEN islamoğlu.Bir teşekkürede Sayın Gazetecei abimiz Ahmet GÖLBEK’E
    ŞEKERE HES YAPTIRMAYACAĞIZ.

Yeni yorumlara kapalı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.