Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
22 Nisan, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
0

Silahla vurulmuş haldeyken doğum yapan köpek tedavi altına alındı

ZONGULDAK (AA) – Bartın'da vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş haldeyken doğum yapan sahipsiz köpek, Zonguldak'ta acil operasyonla kurtarıldı.

Bartın'ın Mugada sahilinde yaralı haldeki sahipsiz köpek ile 5 yavrusunu gören Seda Mercan, anne ve yavrularını özel veteriner kliniğine götürdü. Buradaki kontrollerde, omurilik ve ayaklarında çok sayıda saçma tespit edilen anne köpeğin vurulduktan sonra doğum yaptığı anlaşıldı.

Bartın'daki klinikte yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından saçmalar çıkarıldı. Bir hafta fizik tedavi uygulanmasına rağmen bir bacağı felç kalan köpeğin, sağ arka bacağı ile kuyruğu ampute edildi.

Yavrularından birini kaybeden anne köpeğin lazer yöntemi ve yürütme egzersizleriyle tedavisi sürüyor.

– “Genel durumunu takip ediyoruz”

Veteriner hekim Ömer Faruk Alkan, gazetecilere, köpeğin geldiğinde durumunun kötü olduğunu belirterek, röntgen çekiminde yakın mesafeden kurşunlanma sonucu omurilik içinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde saçmaların bulunduğunu belirlediklerini anlattı.

Omuriliğin içindeki saçmaların sinire baskı yapması sonucu arka bacakların felç kalma riskini önlemek amacıyla köpeği acil ameliyata aldıklarını aktaran Alkan, “Omuriliğin içindeki kurşunu çıkardık. Bir hafta kadar fizik tedavi uyguladık ama bir ayağının felç olduğunu gördük. Bir ayağında hiç his yoktu. O ayakla kuyruğunu ampütasyona karar verdik. Ayak ve kuyruğun ampütasyonunu yaptık. Diğer ayağında da fizik tedavisinde lazer ve yürütme egzersizlerini yapıyoruz.” diye konuştu.

Alkan, köpeğin ilk geldiği duruma göre daha iyi olduğundan bahsederek, “Yine de uzun bir dönem tedavi görmesi gerekecek. Yavruların sağlığı çok iyi, sadece birini kaybettik. O da muhtemelen aldığı kurşundan kaynaklı olabilir. Genel durumunu takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin