İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 17:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sinop’ta UTTS taktıran vatandaş mağdur oldu

Sinop’ta, aracına Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) taktıran bir vatandaş, sistemin takılmasının akabinde aracının uzaktan kumandasının çalışmadığını tez etti.
Sinop’ta yaşayan gazeteci Osman Aksu, UTTS aygıtını taktırmak emeliyle aracını bir yetkili servise götürdü. Sistem takıldıktan sonra aracının uzaktan kumandasının çalışmadığını fark eden Aksu, büyük şaşkınlık yaşadı. Aksu, "Devletin koyduğu kurallara uyan bir beşerim. UTTS zaruriliği çıkınca çabucak ödemesini yaptım, yetkili servise giderek aygıtı taktırdım. Aygıt takılana kadar aracımda bir sorun yoktu. Şu anda benim aracımın kapıları kapanmıyor ve açılmıyor. Bu araçların teknik bir özelliği var. Aracın yanında diğer bir sinyal var ise yani jammer üzere algılıyor ve araç uzaktan kumanda alıcısını kapatıyor. Şu anda ben aracımı park ettiğimde kapatamıyorum" dedi.
Firma ile yaptığı irtibatta de tahlil bulamadığını söyleyen Aksu, "Firmayı aradım. Bununla ilgili iki sefer şikayet yazmama karşın dönüş olmadı. Bunu takan firmaya gittim ne yapabilirim diye, onlar da ne yapacağını bilmiyor. Zira bu parçayı buraya taktılar, ama denemeden taktılar. O denli bir taktılar ki bunu buraya yapıştırdılar. Bunu şu anda söktürdüklerinde kesim ziyan görüyor. Kesim ziyan gördüğü vakit geri takamıyorlar. Bunu takmadan evvel otomobile ahenk sağlıyor mu diye deneselerdi olurdu. Hasebiyle onlarda bilmiyor. Ben birinciyim. Kobay üzere gittim taktırdım. Artık bir kaç gün bekleyeceğim. Ondan sonra alın size UTTS diye bunu çekiçle sökeceğim. Bana bunu satan firmanın kapısına atacağım. Ben mağdur oldum. Olağan bir araç için bu olmayabilir ancak bu araç bu türlü öteki bir sinyal var ise kumanda çalışmıyor. Bu araç kapıları anahtarla da kilitlenmiyor" halinde konuştu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 19:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karısını sokak ortasında öldüren şahsın yeğeni tutuklandı

Samsun’un Canik ilçesinde boşanma kademesindeki eşini sokak ortasında öldüren şahsın yanında olay yerine giden yeğeni çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, Canik Karşıyaka Mahallesi Ok Sokak’ta dün akşam saat 22.15’te meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, tır şoförü Emrah Akpınar (38), boşanma etabında olduğu, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan 3 çocuk annesi eşi Emine Akpınar’a (36) sokak ortasında tabancayla kurşun yağdırdı. Silah sesleri üzerine olay yerine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Olay yerine giden polis ve sıhhat takımları Emine Akpınar’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis olaydan sonra kaçan Emrah Akpınar’ı yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili cinayet ofis takımları, Emrah Akpınar’ın yanında olay yerine giden yeğeni A.Ö.’yü (25) İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi’nde gözaltına aldı. A.Ö., Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye tabir veren ve suçlamaları kabul etmeyen A.Ö., mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Kayıplara karışan Emrah Akpınar’ın 2016 yılında İlkadım ilçesi Liman Mahallesi’nde tartıştığı ağabeyi İdris Akpınar’ı (33) da bıçaklayarak öldürdüğü ve yargılandığı mahkemece 16 yıl 8 ay mahpus cezasına çarptırılıp yaklaşık 5 yıl evvel cezaevinden tahliye edildiği öğrenildi. Polis Emrah Akpınar’ın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan Emine Akpınar’ın cenazesi, Derecik Mezarlık Camisi’nde öğlen vakti kılınan cenaze namazının akabinde Derecik Mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.