Sinop’ta Valilik Kupası 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi

Sinop’ta Valilik Kupası 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.01.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'ta gerçekleştirilen Valilik Kupası 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi.

Sinop İl Bilardo temsilciliği tarafından 13-14 Ocak tarihleri arasında Modi Spor Kulübü'nde düzenlenen 2024 yılı Valilik Kupası 3 Bant Bilardo Turnuvası'nda 16 sporcu mücadele etti.

Müsabakalar sonucunda Alaattin Ercan birinci, Nurettin Karakurt ikinci oldu, Burak Başkan ve Bahadır Öztürk üçüncülüğü paylaştı.

Şampiyona sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon verdi.

Kalyon, yaptığı konuşmada, 2024 yılı faaliyetleri çerçevesinde bu yıl ilk spor karşılaşmasının Valilik Kupası 3 Bant Bilardo Turnuvası olduğunu söyledi.

Sinop'ta bilardo sporunun üst düzeyde olduğunu ve bilardoya olan ilginin her geçen gün daha da arttığını belirten Kalyon,” Sinop bilardo sporunda Türkiye, ve Avrupa çapında adını duyurmuş sporculara sahip bir kent. Sinoplu bilardocular uluslararası turnuvalarda aldıkları derecelerle bunu kanıtlıyor. Biz de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bilardo sporunu Sinop'ta destekliyoruz. Bu kapsamda minik öğrencilerimiz dahil üniversite öğrencilerimize kadar akademik eğitimlerinin yanı sıra herkesin bir branşla ilgilenmesini önemsiyoruz. Bu bağlamda bilardo sporu gerçekten içerisinde matematik, fizik gibi hesap oyunu olan bir spor dalı. Herkesi bu sporu yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ankara’da 12 ressamın yapay zeka destekli resim sergisi sanatseverlerle buluştu

Yayın: 19.05.2024 13:52
Paylaş:
A+ A-

Ankara’da 12 ressamın 22 resminden oluşan yapay zeka destekli, “Yaratıcı Fikirler” resim sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yapay zeka desteği kullanılarak oluşturulan görsellerin tuvale yansıması için 12 ressamın fırçasından çıkan 22 eser, “Yaratıcı Fikirler” temasıyla Agora Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı.

Galerinin sahibi ve serginin mentörü Fatih Dal, eserlere ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Dal, serginin, Türkiye’de yapay zeka desteğiyle oluşturulan eserlerin yer aldığı ilk resim sergisi olduğunu belirterek, “Yapay zekadan görsel destek alarak hazırlamış olduğumuz, 12 ressamın 22 eserinden oluşan bir sergi. Geçmiş ve günümüzü harmanlayan, farklı bir döngüsü olan bir sergi.” diye konuştu.

Sergide yer alan her eserin ayrı bir hikayesinin olduğunu belirten Dal, “Buradaki eserlerin, alışılagelmiş sergi ve resimlerin dışında farklı bir tarzı var. Bunu biz ilk defa denedik. Daha önce yapay zeka sergileri açıldı ama onlar baskıdan ibaretti ama buradaki resimlerin tamamı el yordamıyla çizilmiş, 12 ressamın emekleridir. Her bir resmin yapımı gerçekten haftalar aldı, zor ve detaylı resimlerdi.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın da resmedildiği esere değinen Dal, söz konusu eseri Sancar’a ulaştırmak istediklerini ve bu konuda girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Dal, sergiye yoğun talep olduğunu belirterek, sanatseverlerin haftanın 7 günü 09.00-17.00 saatlerinde ziyarette bulunarak eserleri inceleyebileceğini dile getirdi.

​​​​​​​12 sanatçıdan 22 eser
“Yaratıcı Fikirler” temasıyla oluşturulan sergide yer alan eserler, ressamlar Aslıhan Koç Gezer, Orhan Köse, Filiz Erçin, Neriman Şahin, Faysal Çakmaz, Süheyla Üstek, Ergün Öksüz, Simin Pouraslan, Şengül Bekmez, Gül Aksoy, Gönül Aydın ve Asude Bastem’in fırçasından çıkarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergide yer alan 22 eserde, Mustafa Kemal Atatürk, Hezarfen Ahmed Çelebi, Mevlana, Piri Reis, El Cezeri, İbn-i Sina, Vecihi Hürkuş, Evliya Çelebi, Fergani, Sabiha Gökçen ve Aziz Sancar gibi isimlerin yapay zeka desteği kullanılarak yeniden tasvir edildiği sahneler yer aldı.

Sergi, 26 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.