Anadolu Ajansı tarafından
24 Ekim, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sinop’ta Yeşilay, öğrencileri bağımlılık ve zararlı maddeler konusunda bilgilendirdi


SİNOP (AA) - Sinop’ta Yeşilay tarafından üniversite öğrencilerine yönelik bağımlılık ve zararlı maddeler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Yeşilay Sinop Şubesi tarafından Sinop Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi'nde stant açıldı.

Burada, Yeşilay görevlilerince öğrencilere bağımlılık ve zararlı maddeler konularında bilgiler aktarılarak, broşür dağıtıldı.

Sinop Yeşilay Şube Başkanı Emin Erdem, gazetecilere, Yeşilay'ın kuruluşundan bu yana her türlü bağımlılıkla ve zararlı madde alışkanlıklarla mücadele eden bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.

Özellikle uyuşturucu, sigara ve alkol bağımlılığı konusunda konferanslar ve etkinliklerler düzenlediklerini belirten Erdem, şöyle konuştu:

"Burada gençlerimizi bağımlılık ve zararlı maddeler konusunda broşürler ve çeşitli hediyeler vererek bilgilendiriyoruz. Yeşilay olarak üniversite gençliğini çok önemsiyoruz. Çünkü, öğrencilerimizde iyi yönde ve kötü yönde her türlü potansiyel bulunabiliyor. Öğrencilerimiz yurdumuzun birçok bölgesinden ailelerinden ayrılıp geliyor. Dolayısıyla bazı olumsuzluklara yönelmeleri de kolay olabiliyor. Biz bu durumda bulunan öğrencileri tersine çevirmeyi ve Yeşilay bünyesine alarak olumsuz davranışlardan uzak durmaları için kendilerine destek veriyoruz."

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 10:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te akaryakıt istasyonunda drift atan sürücüye 46 bin TL ceza

Karabük'te bir akaryakıt istasyonu içerisinde drift atarak trafiği tehlikeye düşüren otomobilin sürücüsüne 46 bin 392 lira para cezası kesildi.

Olay, 23 Mart 2025 tarihinde Karabük - Eskipazar kara yolu güzergahında faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Akaryakıt istasyonu içerisinde drift atarak hem kendi güvenliğini hem de diğer vatandaşların güvenliğini tehlikeye atan sürücü, güvenlik kameralarına yansıdı.
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu aracın plakası tespit edildi. Plaka üzerinden yapılan işlem sonucunda, Karayolları Trafik Kanunu'nun 67/1-D maddesi çerçevesinde sürücüye 46 bin 392 TL idari para cezası uygulandı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.