Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
07 Haziran, 2023 13:53 tarihinde yayınlandı

Son Başvuru 15 Haziran

21-22 Haziran 2023 tarihlerinde, Safranbolu Belediyesi ve Karabük Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından Ekoturizm Eğitimi Verilecek. Leyla Dizdar Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan eğitimler için Kontenjan sınırlı olup, eğitime katılmak isteyenlerin en geç 15 Haziran 2023 Perşembe günü Saat 17.00'ye kadar https://forms.gle/jXjqXSRq6igKBMkq6 bağlantısı veya bakka.gov.tr adresi ile sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan linklerden kayıt yapılması gerekiyor. Yapılan açıklamada, “ Batı Karadeniz Bölgesi doğal varlıkları ve güzellikleri ile öne çıkan fakat bu potansiyelinden yeterince faydalanamayan bir bölgedir. Ekoturizmin, bölgesel kalkınmaya ve turizmin geliştirilmesine önemli bir katkı sunacağı değerlendirilmektedir. Bilindiği üzere ekoturizm, doğal çevreyi koruma ve yerel toplulukların kalkınmasını destekleme amacıyla gerçekleştirilen turizm faaliyetleri olarak tanımlanmaktadır. Bu turizm türü doğal ve kültürel kaynakların sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını teşvik ederken, turistlere doğal alanları, biyolojik çeşitliliği ve yerel kültürleri deneyimleme fırsatı sunmaktadır. Bölgemizde turizmin geliştirilmesi için önemli çalışmalar yürütülmekle birlikte ekoturizm faaliyetleri oldukça kısıtlıdır. Ekoturizm alanında farkındalığın arttırılması, etkinliklerinin geliştirilebilmesi ve çeşitlendirilebilmesi amacıyla kapasite geliştirme çalışmalarının yürütülmesine ihtiyaç olduğu değerlendirilmektedir. Bu kapsamda başta kadın kooperatifleri, çiftçiler ve bu alana ilgi duyan girişimciler ile ilgili paydaşlarda ekoturizm alanında farkındalık oluşturulması, algı ve tutumun geliştirilmesine yönelik olarak 2 günlük bir eğitim programı oluşturulmuştur. Programa işletmeler, girişimciler, kamu kurumu temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile politika geliştiren kurum/kuruluş temsilcileri başvuru yapabilecektir.” Denildi. Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Bilindiği üzere Turizm pazarında, doğaya dayalı turizm olarak tarif edilen ekoturizm, sürdürülebilir kalkınma aracı olarak görülmektedir. Bununla birlikte Ekoturizm, genellikle küçük gruplar halinde, ailelerin işlettiği küçük tesislerde, geleneksel mimarinin ve yerel kaynakların kullanımını hedef almaktadır. Ekoturizm amacına uygun gerçekleştirildiği takdirde, hassas ekosistemlerin korunması ve bu bölgelerin içerisinde ve çevresinde yaşayan nüfusun sosyo-ekonomik gelişmesi için kaynak yaratabilen bir araçtır. Bu nedenle paydaşı olduğumuz ve 21-22 Haziran tarihlerinde Leyla Dizdar Kültür Merkezimizde verilecek olan Ekoturizm Eğitimlerinin önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu. İki gün sürecek olan eğitimlerin başlama ve bitiş saatleri ise şöyle: 10.00-12.30 - 13.30-16.00(Haber Merkezi)    

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 15:56 tarihinde yayınlandı

Samsun Adliyesinde Uzlaştırmacılar Haftası kutlandı

Samsun Adliyesinde düzenlenen merasimle Uzlaştırmacılar Haftası kutlandı.
Uzlaştırmacılar Haftası münasebetiyle Samsun Adliyesi’nde kutlama programı düzenlendi. Aktiflik kapsamında, uzlaştırma sürecine katkı sağlayan şahıslara teşekkür dokümanları ve plaketler takdim edildi.
Programa, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç başta olmak üzere, adliye çalışanı, uzlaştırmacılar ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başsavcı Mehmet Sabri Kılıç, uzlaştırmanın yargı sistemine olan katkılarına dikkat çekerek, sürecin hem mağdurlar hem de şüpheliler açısından tahlil odaklı ve onarıcı bir adalet anlayışı sunduğunu söyledi.
Törende ayrıyeten, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu’nda vazifeli Cumhuriyet Savcıları Sedat Turan ve Nurullah Durak tarafından uzlaştırmacılara sunum gerçekleştirildi. Uzlaştırmanın değeri, yasal destekleri ve uygulamadaki tesirlerine ait bilgiler paylaşılıp, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Program iştirakçiler için düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin