Sözen: “2018 Zirve Yılı Olacak”

Sözen: “2018 Zirve Yılı Olacak”

Yayın: 02.02.2018 09:08
Paylaş:
A+ A-

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları dün Ahmet Sözen başkanlığında start aldı. İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Genel Meclisi üyelerinin tamamı katıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen toplantının açılışında yaptığı konuşmada; Akılcı planlamalar meclis üyelerinin takibi, çalışanların gayreti ile 2018 yılının kamu yatırımları ve kırsalda uygulanacak projelerle zirve yılı olacağını söyledi.

Karabük İl Özel İdaresinin Karabük halkının refah düzeyinin, yaşam kalitesinin ve memnuniyetinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla çağın gereklerini de dikkate alarak, en iyi şekilde hizmet vermenin azmi ve gayreti içerisinde oldğunu ifade eden Başkan Sözen konuşmasının devamında şunları söyledi: “İl Genel Meclisimiz 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereğince, gündemdeki konuları görüşmek ve karara bağlamak üzere her ayın ilk haftası beş işgünü çalışmaktadır.

“İl Genel Meclisi üyelerinin toplantılara katılma görevi dışında, komisyonlarda da görevleri bulunmaktadır. Yine bu beyanda İl Özel İdaresinin geçmiş yıllara ait hesaplarının denetimi için oluşturulan Denetim Komisyonlarında da görevleri bulunmaktadır. Şu an Denetim Komisyonu çalışmaları da devam etmektedir.

Şubat ayı İl Genel Meclisi toplantılarımızda; Bulak Mencilis Mağarası ile Cam Teras ve kafeteryasının giriş gezi ücretlerinin belirlenmesi, Safranbolu Ovaköseler Siyamoğlu Mahallesinin içme suyu tahsisi, Safranbolu İncekaya turizm tesis alanı faaliyeti imar planı, Tokatlı Köyü uygulama imar revizyon planının yapılıp yapılmaması, Yenice Tır Köyü Şimşir Deresi Hes projesi uygulama imar planı yapılıp yapılmaması, Yenice İlçesi Ibrıcak Köyü Kadı Mezarlığı yolunun yol ağına alınıp alınmaması, İdaremiz servis araçları ile ilgili önergenin karara bağlanması, Safranbolu Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesine ödenek aktarılıp aktarılmaması, Mülkiyeti hazineye ait olan ve idaremize tahsisli olan taşınmazın tahsisinden vazgeçilmesi veya tahsisin devam etmesi ile ilgili komisyon raporlarını karara bağlamış olacağız.

Ayrıca, Valilik Makamından gelen ek gündem maddelerini ve siz İl Genel Meclis üyelerimizden gelen yazılı ve sözlü önergeleri görüşüp karara bağlayacağız.
Şubat ayı içinde olmamız hasebiyle, 2018 yılı çalışma planları ve programlarının yapıldığı ve ilçelerimizden gelen taleplerin değerlendirildiği bir süreçteyiz.
Bu süreçte ilçelerimizin ve köylerimizin ihtiyaçlarının tespitinde, en büyük görev İlçe Kaymakamlarımız ve İl Genel Meclisi üyelerimizle beraber, Birlik Encümeni muhtarlarımıza düşmektedir.

İl Genel Meclisi olarak İlçeler ve köylerle ilgili talepleri titizlikle değerlendiriyoruz,
Sahaya eksiksiz inmek için planlama yapıyoruz,
Eksiğimizi, noksanımızı gözden geçiriyoruz,
Planlamalarımızı ilçelerimizden gelen talepler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz,
Mutlak başarının eksiksiz planlamayla mümkün olduğuna inanıyoruz,
Akılcı planlamalar meclis üyelerimizin takibi, çalışanlarımızın gayreti ile 2018 yılı; kamu yatırımları ve kırsalda uygulayacağımız projelerle zirve yılı olacaktır.

2023 Türkiye hedefleri noktasında yerel yönetimlerin ne denli önemli olduğunu göz ardı etmediğimiz gibi, bu vizyona ilimizi, ilçelerimizi ve köylerimizi en iyi şekilde, nasıl, eksiksiz hazırlayacağımızın plan ve projelerini yapıyor ve stratejilerini belirliyoruz.

Her bir İl Genel Meclisi üyemiz şehirde ne varsa, köyde de o olmalı mantığıyla çalışmalarını sürdürmekte, kırsaldan göçün önlenmesi ve herkesin yaşadığı yerde geleceğe umutla bakmasını temel gaye edinmektedir.

Bu gaye üzerine yapılan yatırım programlarımız; son yılda kırsalın ciddi anlamda hizmet görmesine ve gelişmesine etki etmiştir.

Karabük İl Özel İdaresi Karabük halkının refah düzeyinin, yaşam kalitesinin ve memnuniyetinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla çağın gereklerini de dikkate alarak, en iyi şekilde hizmet vermenin azmi ve gayreti içerisindedir”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor, Karadeniz derbisinde Trabzonspor’u konuk edecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında yarın sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi, hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Ligde çıktığı 34 karşılaşmada 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 15 mağlubiyet sonucunda 39 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip, Karadeniz derbisinde Trabzonspor'u yenerek küme düşme potasından uzaklaşmak istiyor.

Samsun ekibinde sakatlığı bulunan Lubomir Satka ile kart cezalıları Moryke Fofana ve Landry Dimata, Trabzonspor maçında kadroda yer alamayacak.

Ligin ilk devresinde iki takım arasında oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kazanmıştı.