Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
07 Ağustos, 2024 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Sözleşmenin masada bitmesi için görüşmeler devam ediyor

Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer Karabük Belediyesi Personel Anonim Şirketi ile devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde arabulucu sürecinin  yasal işleyiş olduğunu söyledi.

İşçilerin gözü kulağı toplu sözleşmede

Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer, arabulucu sürecinin başladığı Karabük Belediyesi Personel Anonim Şirketinin toplu sözleşme sürecinin masada biteceğine inandıklarını söyledi.

Karabük Belediyesi Personel Anonim Şirketi ile Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi arasında devam eden toplu sözleş görüşmelerinde anlaşma sağlamadığı için sözleşme arabulucuya gitti. 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olan toplu sözleşme görüşmelerinde idari maddelerde anlaşma sağlanmış, sadece ücret maddesi kalmıştı. Sendika ve iş veren ücret maddesi üzerinde anlaşmak için defalarca bir araya gelmesine rağmen, ortak nokta bulunamadığı için yasal prosedür   gereği arabulucu süreci başladı.

SÖZLEŞMENİN MASADA BİTECEĞİNE İNANIYORUZ

Arabulucu sürecinin başlamasına rağmen görüşmelerin devam ettiğini belirten Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer “ İdare maddeler üzerinde anlaşma sağlamamıza rağmen, ücret maddesinde anlaşmaya varamadık. Yasal süreç nedeniyle anlaşma sağlayamadığımız için arabulucu dönemi başladı. Ne kadar arabulucu dönemi başlasa da, biz halan görüşmelerimize devam ediyoruz.  Arabulucu süreci toplu sözleşmenin yasal işleyişi.  Fakat sendika yönetimi ve Çalışan tüm işçi arkadaşlarımızın adına  biz bu sözleşmenin   yine Sayın  Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’nın işçisi ile birlikte masada bitireceğine inanıyoruz” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin