Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
18 Mayıs, 2023 11:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Stadyum Genç Ofiste Sergi Açıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Stadyum Genç Ofiste “Geleneksel El Sanatları Sergisi” düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin ve personellerin yaptığı Filografi,Ahşap Yakma ve taş baskı dallarında yapılan eserler beğeniye sunuldu. Karabük’te Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün desteğiyle yurtlarda çeşitli kurslar açtıklarını ifade eden Güven, şunları söyledi:"Karabük’te bulunan 9 yurdumuzda 10.496 öğrencimizden isteyenler bu kurslara katıldılar. Yıl boyunca yurtlarımızda bulunan öğrencilerimiz ,yağlı boya, rölyef, taş baskı, ebru, taş baskı, ahşap oyma,takı tasarımı, bebek yapımı gibi bir çok alanda kursa katıldılar. Öğrencilerimiz el emeği göz nuru ürünlerini sergiliyorlar. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Sergi açılışına Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven,Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin,Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu,Şube ve Yurt müdürleri,personel ve öğrenciler katıldı.(Sadık Arslan)  
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 22:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-

U16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları Karabük’te başladı

Karabük’te üç gün sürecek U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları başladı.

Karabük'ün ev sahipliğini yaptığı ve Onur Futbol Sahası’nda başlayan U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında altı farklı şehirden 6 takım yer alıyor. Şampiyona 17-20 Nisan tarihleri arasında oynanacak ve bu müsabakalardan birinci çıkacak takım 2. kademe mücadelelerine katılmaya hak kazanacak.

Karabük’ün futboluna, ekonomisine ve reklamına katkı sunması için U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında 6 takıma ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, "Çevre illerimizden Ankara Anka Gençlik ve Spor, Bartın Gençlerbirliği Gençlikspor, Kastamonuspor, Çankırı Yurdum Spor Kulübü, Sinop Tersane Spor, Zonguldak Atletik Spor Kulübü takımlarımız yer alıyor. Şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz" dedi.

Başkan Çevik, 6 takımda ortalama 25 sporcudan 150 sporcu yer aldığını belirterek, "Bu sayıya sporcu velileri, teknik ekipler gibi faktörler dahil edilmeden ortalama sayıdır. Bu etabı birincilikle bitiren takım 4 ilde 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarı ile çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler. Karabük’teki mücadelelerden galip çıkacak takım yarı finallere hak kazanacak diyebiliriz. Katılan takımlarımıza her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarının final mücadelesi 20 Nisan Pazar günü saat 17.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.