blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
11 Ağustos, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı

Stellantis Pro One yılın ilk yarısında Avrupa, Güney Amerika ve Orta Doğu-Afrika’nın lideri oldu

İSTANBUL (AA) - Stellantis Pro One, yılın ilk yarısındaki performans verilerinde Avrupa 30 (EU 30), Güney Amerika ve Orta Doğu-Afrika bölgesinde zirveye yerleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Stellantis, ticari araç birimi Pro One'ın yılın ilk yarısındaki performans verilerini açıkladı. Verilere göre Stellantis Pro One, Avrupa 30 (EU 30), Güney Amerika ve Orta Doğu-Afrika bölgesinde birinci oldu.

Stellantis Pro One ve Stellantis'in markaları, üç bölgede 1 numaralı şirket olmasının yanı sıra, yılın ilk yarısında birçok gelişmeye de imza attı.

Şirket, EU 30'da, yüzde 28.5'in üzerinde pazar payı ve geçen yıla kıyasla yüzde 4 satış artışı ile ticari araçlarda ilk sırada yer aldı. Pazar payındaki 4 puanlık artışın yanı sıra satışlardaki yüzde 45'in üzerinde artışla Almanya’daki büyüme de dikkati çekti.

Yüzde 22.2 ticari araç pazar payı ve yüzde 30.8 van segment pazar payıyla şirket, Orta Doğu-Afrika bölgesinde birinci sırada yer aldı. FIAT, van satışlarında yüzde 16.7 pazar payıyla ikinci sırada yer alırken, marka da yüzde 14.3 pazar payı ile ikinci sırada konumlandı.

Şirket, Güney Amerika bölgesinde sırasıyla yüzde 31.1, yüzde 34.1 ve yüzde 33.3 pazar payıyla hafif ticari araç, pick-up ve van satışlarında ilk sırada yer aldı. Güney Amerika van segmentinde ilk 5 marka arasında 3 Stellantis markası yer aldı: 1. FIAT, 4. Peugeot ve 5. Citroen.

Kuzey Amerika bölgesinde şirket, 3'üncü sırada kendisine yer buldu. Ram ise ABD ve Kanada’daki ilk 3 pick-up arasında yer aldı.

Hindistan ve Asya Pasifik'teki Avustralya'da Ram, yüzde 40 pazar payı ile 1 tonluk pick-up segmentinde ilk sırada yer aldı. Şirket de Avustralya’daki van pazar payını bir önceki yıla göre yüzde 5.8'den yüzde 6.7'ye yükseltti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Stellantis Ticari Araçlar İş Kolundan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot, sonuçların şirketinin ticari araç stratejisinin gücünü yansıttığını belirterek "Kompakt, orta boy ve büyük hacimli araç segmentlerini kapsayan ve 12 yeni aracı içeren ürün hamlemiz, Kuzey Amerika'da yeni Ram ProMaster EV Delivery ve Güney Amerika'da 1 tonluk bir pick-up yeni Fiat Titano ile devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 16:24 tarihinde yayınlandı

Samsun’da imzalar atıldı: Meslek liselerine staj imkanı

Türkiye’nin en çok staj imkanı sağlayan belediyesi unvanına sahip Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin "Mesleki Hareketlilik Projesi" kapsamında Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile "Meslek Liseleri Staj Protokolü" imzalandı. Merasimde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Amacımız Samsun’daki tüm gençlerimizin işlerini ve aşlarını Samsun’da temin etmeleri. Gençlerimizin meslek sahibi olmaları; doğdukları yerin doydukları yer olması" dedi.
Genç nüfusun istihdam edilebilirliğini artırmak, bölgedeki bölümlerin nitelikli iş gücü gereksinimini karşılamak ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak emeliyle Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Mesleki Hareketlilik Projesi" kapsamında Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Meslek Liseleri ile iş birliği protokolü imzalandı. Merasime Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Murat Ağar, kurum ve kuruluş temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

4 meslek lisesi için protokol imzalandı
Özellikle süratle gelişen ve talebin giderek arttığı teknik alanlarda, öğrencilerin mesleksel bilgi ve marifetlerini iş ortamında pratiğe dönüştürmelerini sağlayacak sürdürülebilir staj ve işbaşı eğitim imkânları sunacak protokol kapsamında 4 okul belirlendi. SBB Ömer Halis Demir Çok Maksatlı Salonda düzenlenen merasimle Şehit İlhan Hamlı Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, OMÜ Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, Altınkum Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, Şahinkaya Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri için staj protokolü imzalandı.

"Gençlerimize muhtaçlığımız var"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, bakanlarımız milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Liderimiz ve ilçe belediyelerimiz olmak üzere tarımdan turizme, eğitimden sıhhate, güvenlikten iktisada kadar her alanda gençlerimizin yanındayız. Sizleri hem geleceğe hazırlamak hem de Türkiye Yüzyılı’na vereceğiniz katkıyı artırmada değerli projelere imza atılmakta. Bu çalışmaya omuz veren, takviye olan herkese teşekkür ediyorum. Sizler büyük bir ailenin mensuplarısınız. Meslek lisesi ailesi mensubu olmak büyük bir ayrıcalıktır. Pilot olarak seçilen 4 okuldan, gençlerimize staj muştusu veren bu programın iyi olmasını diliyorum. Türkiye Yüzyılı dediğimiz vizyonda bunu Samsun vizyonu noktasında bir maksada götürebilmek için siz gençlere çok gereksinimimiz var. Kendinizi yetiştirin, zira size Türkiye Yüzyılı’nın ve Türk milletinin muhtaçlığı var. Öğrenmenin vakti saati yok. Biz Türkiye Yüzyılı başladığından beri meslek okulları diyoruz, gençler diyoruz. Birinci adımın atıldığı, kurtuluş meşalesinin yandığı bu kentte nasıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin geleceğini gençlerimize emanet ettiyse biz de o denli emanet ediyoruz. Tüm kurum ve kuruluşların imkanlarını sizler için seferber ediyoruz" açıklamasını yaptı.

"Genç dostu bir belediyeyiz"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Öğrencilerimizin nerde staj yapacağız kaygısını ortadan kaldırıyoruz. Öğrencilerimize staj mühletince taban fiyatın yüzde 30’u kadar bir fiyat ödeyeceğiz. İlgili ünitelerde staj yapacak öğrencilerimiz hem belediyemizi tanımış olacak, hem kentimizle ilgili bilgi sahibi olacak ve kentimize hizmet sürecine katkı sunacak. İstihdam gereksinimimizi da bu öğrencilere öncelik vererek karşılayacağız. Samsun Organize Sanayi Bölgeleri ile kıymetli bir eşikte. Kuzeyin üretim merkezi olma gayesini üste taşımakta. Kentimizin tüm dinamikleri ile birlikte Samsun’umuzun üretim altyapısını artırmayı hedefliyoruz. İhracatımızı 3 katına çıkarmak istiyoruz. Bunun için hem mevcut üretim tesislerinin kendilerini üst taşıması hem de yeni firmaların Samsun’a yatırım yapması gerekiyor. Samsun’da istihdam bu noktada çok değerli. Emelimiz Samsun’daki tüm gençlerimizin işlerini ve aşlarını Samsun’da temin etmeleri. Bu uğraşla çalışıyoruz. Makine Kimya Sanayisi çok değerli. 5 taneyi bulacak üretim tesisleri hayata geçecek. Yeni muştularını vereceğimiz savunma sanayi yatırımları da kentimize kazandırılmış olacak. Yeniden uzak doğudan değerli firmaların hem Havza’da hem yeni OSB’de yatırımları olacak. Bunların hepsi gençlerimiz için değerli bir aş değerli bir iş umudu olacak. En büyük gücümüz gençlerimiz. Bunun farkında olmanızı istiyoruz. Genç dostu bir belediyeyiz. Samsun gençliğin kentidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da kurtuluş çabasını başlattığı ve bunu gençlere armağan ettiği bir kenttir. Dolayısı ile Samsun gençler ile birlikte yol yürüyecek. Öğrencilerimizden bu stajlara tüm isteği ve verimliliği ile katılmalarını rica ediyoruz" sözlerini kullandı.

"Mesleki eğitim önemli"
Samsun Ulusal Eğitim Vilayet Müdürü Dr. Murat Ağar, "Mesleki eğitimin geliştirilmesi Türk Ulusal Eğitim sisteminin de en kıymetli emellerinden biri. Bu kapsamda bakanlığımızca son yıllarda çok kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Ancak bunların en kıymetlisi Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile Mesleksel Eğitim Siyasetler Belgesi’nin yayınlanmasıydı. Bu evrakın yayınlanmasıyla mesleksel eğitimde hareketlilik iş birliği ve istihdam çok farklı bir boyuta döndü. Mesleksel Eğitim Siyasetler Belgesi’nin özünü de kurumlar arası iş birliği oluşturuyordu. Bugün burada meslek liselerimiz ile protokol imzalıyoruz. Bu biçim iş birlikleri bir taraftan öğrencilerimizin istihdam edilebilirliğini güçlendiriyor lakin en az onun kadar değerli bir bahis da bu okullara başlayan öğrencilerin muvaffakiyet temelinde motivasyonunu artırıyor. Şu anda imzalan protokol kapsamında öğrencilerimiz şunu bilecek ki artık okula başladıklarında Samsun’daki tüm kaynaklar, tüm yatırımlar öğrencilerimizin hizmetlerine sunulmuş ve bu kapsamda başarılı bir biçimde mezun olduklarında istihdamla ilgili somut adımlar atılmış olacak. Ben bu projeyi hayata geçiren tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Dairesi Başkanı Ramazan Sinekoğlu ise Mesleksel Hareketlilik Projesi ile ilgili sunum yaptı. Proje ile öğrencilere bölümün aktüel gereksinimlerine uygun nitelikler kazandırarak mezuniyet sonrası iş gücü piyasasına hazır ve donanımlı bireyler olarak katılmaları hedefleniyor. Yeniden proje ile mesleksel ve teknik eğitimin tüm kademelerini kapsayan bütüncül bir yaklaşım doğrultusunda güçlü ve sürdürülebilir bir mesleksel eğitim ekosistemi oluşturulması hedeflenmekte.

Bizi sosyal medyadan takip edin