blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
22 Ekim, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı

SunExpress ve South African Airways genişleyen kış operasyonları ile işbirliğini büyütüyor


İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress ve South African Airways (SAA), önümüzdeki kış sezonunda işbirliklerini genişletiyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, SunExpress, işbirliğini güçlendirerek SAA'ya kiraladığı uçak sayısını iki katına çıkarıyor. Bu kapsamda hava yolu, kokpit ve teknik ekibiyle birlikte altı ay süreyle 4 adet Boeing 737-800 uçağını SAA'ya tahsis ediyor. İşbirliğinin yeni döneminde kiralanan uçaklar, 16 üst düzey ve 159 ekonomi koltuğu ile yeni bir kabin konfigürasyonuna sahip olacak. İlk uçak, kasım başında operasyona başlıyor.

Artan kapasitesiyle SunExpress üç rotada haftalık 134 uçuş ve daha geniş uçuş ağı bağlantısı sayesinde SAA'ya daha fazla seyahat seçeneği sunma olanağı tanıyacak.

Anlaşmanın ikinci yılına girerken, iki hava yolu işbirliğini genişleterek özel bir eğitim programı kapsamında da birlikte çalıştı. Geçen eylülde SAA kabin ekibi için SunExpress'in Antalya'daki genel müdürlüğünde özel bir eğitim programı hayata geçirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SunExpress Üst Yöneticisi (CEO) Max Kownatzki, South African Airways ile işbirliklerini genişletmekten ve birlikte geçirdikleri ilk yılın başarılarının üzerine yenilerini eklemekten heyecan duyduklarını belirterek, "SAA'ya kiraladığımız uçak sayısını iki katına çıkarmak, filomuzu büyütürken sezonsallığın etkilerini iyi yönetmek için önemli bir adım. SAA'ya sağladığımız özel eğitim de operasyonel mükemmellik konusunda ortak vizyonumuzun bir göstergesi ve daha fazla fırsatı birlikte değerlendirme isteğimizi yansıtıyor." ifadelerini kullandı.

SAA CEO'su John Lamola da şunları kaydetti:

"SunExpress, geçen yılki anlaşmamızın başlangıcından bu yana olağanüstü bir güvenilirlik sergiledi. İş birliğimizin yoğun sezonumuzda ilave iki uçağı kapsayacak şekilde genişletildiğini duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ek uçaklar, artan müşteri talebiyle paralel olarak büyümemizi destekleyecek ve küresel çapta yaşanan uçak bulma zorluğunu yönetmemizi kolaylaştıracak. Ayrıca kabin ekibi üyelerimizin, müşterilerimize sunduğumuz yüksek hizmet ve emniyet seviyesini daha da ileri taşıyacak olan özel bir eğitim programına dahil olma fırsatına sahip olmalarından dolayı da mutluyuz."


Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 02:53 tarihinde yayınlandı

Karabük’te zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

Karabük'ün Yenice ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 7 kişi yaralandı.
Kaza, Yenice-Zonguldak kara yolu Ibrıcak Köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 06 BHY 654 plakalı otomobil, yolda telef halde bulunan çakala çarpmamak için manevra yaptığı sırada Tayfun B. idaresindeki 06 CCD 547 plakalı kamyonete çarptı. Daha sonra arkadan gelmekte olan Bilal Karakayalı idaresindeki 61 ACR 354 plakalı otomobilinde kamyonete çarpması sonucu zincirleme kaza meydana geldi. Kazada Ercan, Sıdıka, Gülay, Abdulkadir Onat, Yusuf Akbıyık, Zekiye ve Nurullah K. yaralanırken, 61 ACR 354 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan Turhan Karakayalı olay yerinde hayatını kaybetti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Alev alan otomobil ve kamyonetteki yangına itfaiye ekipleri müdahalede edilirken yaralılar ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin