‘Tam Kapanma’ Döneminde Torunları İçin Araç Yaptı

‘Tam Kapanma’ Döneminde Torunları İçin Araç Yaptı

Yayın: 13.06.2021 20:33
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde tam kapanma kısıtlamasını fırsat bilen demir çelik emeklisi Ömer Üstün kendi imkanları ile torunlarını gezdirmek için ATV aracı yaptı.
Safranbolu Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşanan KARDEMİR emeklisi 72 yaşındaki Ömer Üstün, sokağa çıkma kısıtlamaları ve 17 günlük “Tam kapanma” dönemini değerlendirerek 4 tekerlekli araç yaptı.
Üstün, internetten yaptığı araştırmaların ardından atıl haldeki levhadan su borusuna kadar bulduğu malzemeleri kullanarak yaptığı araçla ihtiyaçlarını karşılıyor.
Aracı yapma fikri ile ilgili İhlas Haber Ajansı(İHA) muhabirine konuşan Ömer Üstün, “Canım sıkıldığı için kendime iş aradım. Dışarıya gidemiyoruz, en fazla bağ bahçeye iniyoruz. O da yeterli gelmiyor. Bize illaki bir meşguliyet bulunacak. Sonunda torunlara bir araba yapayım dedim. İnternet üzerinden de nasıl yapılacağına dair yöntemleri izliyordum. ‘Bunların yaptığını ben de yaparım’ dedim. Onun için bu kolları sıvayarak besmeleyi çekip işe başladık. Neticede bu kadar oldu” dedi.
Aracını yaparken tahta, su borusu ve alüminyum gibi malzemeler kullandığını belirten Üstün, “Aklına ne gelirse kullandım. Levhadan alüminyuma kadar kasayı komple yaptım. ATV motoru buldum, ileri geri otomatik vitesli. Onu da internetten araştırdık bulduk getirdik” diye konuştu.

“Hedef daha büyüğünü yapmak”
Çalışmasında eksiklikler olduğunu, zamanla onları da tamamlayacağını aktaran Ömer Üstün şunları söyledi: “Test aşamasındayız. Şuan gayet iyi. Beni camiye de çarşı pazara da götürüyor. Eksikleri bitmedi, kapı takacağım. Hafif alüminyum levhalardan kapı yapayım diyorum. Torunları bindirirsek, küçükler yaramaz oluyor. Kapı olursa dışarı sarkamazlar. Mahallenin çocukları görünce merak ediyorlar. Teste çıkınca onları da yanıma alıp gezdiriyorum. İnşallah bunun daha iyisini ve daha büyüğünü yapmayı düşünüyorum.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Yayın: 03.05.2024 13:19
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayii alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret etti.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret eden Rektör Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalışanları eşlik etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” hakkında Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan’dan bilgi alan Rektör Kırışık, yapılan çalışmalardan ötürü firma çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüşerek yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Kırışık, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girişimcilere AR-GE başvurularında bulunmalarına imkân tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek. İnsansız Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil kullanıma uygun bir teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini daha da artıracak ve ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır. Savunma sanayi alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi. Rektör Kırışık, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.